Aktivisti noćas nisu bili na Starici i nisu zapalili mašinu Ziđina: Aktivistkinja i odbornica Irena Barbulović 1Foto: "Ne dam"

Mi već nekoliko noći unazad nismo na Starici i ne noćimo u kampu jer tokom noći nema miniranja, a na Starici smo samo da bi sprečili miniranje. Ne znamo ko je zapalio mašinu Ziđina, ne znamo ni ko je razrušio naš kamp.Možemo d anaslućujemo i pretpostavljamo ko bi to mogao biti, ali nikog ne možemo i nećemo da optužimo – neka policija radi svoj posao – rekla je za Danas Irena Barbulović.

Aktivisti koji već tri meseca „kampuju“ na Starici čuvajući je od miniranja, kao i nekoliko večeri unazad , u subotu oko 20 časova napustili su kamp. Kada su u nedelju pre podne došli u kamap imali su šta i da vide – razbacane stvari i uništen kamp, saznajemo od aktiviste Mladena Vladića.
Ko je uništio kamp, aktivisti ne znaju, kao što ne znaju ni ko je zapalio mašinu Ziđina, a kako nam je Vladić rekao jutros aktivisti dežurni u kampu nisu zatekli ni pripadnike FTO ni radnike kineske kompanije.

U međuvremenu saopštenjem su se oglasili ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović i kompanija Ziđin.

-Ovakva izjava je sramna bilo za kog, a kamoli za ministra u Vladi Srbije i ne bih da sada komentarišem njene navode – uzjavila je za Danas aktivistkinja i odbornica Irena Barbulović dodajući: Osećam se indisponirano, ali je sigurno da ćemo protiv ministarke rudarstva i energetike podneti krivično prijavu zbog iznošenja neistina i klevetanja – kazala je Irena Barbulović.

Od Irene Barbulović saznajemo da aktivisti ne znaju ni ko je uništio njihov kamp na Starici, jer noćas kao i zaredom nekoliko noći pre toga aktivisti ne provode noć u kampu.

-Zna se da mi već nekoliko noći nemamo dežurne aktiviste u kampu jer tokom noći nema miniranja, pa nema ni potrebe da neko noću bude u kampu, jer opšte je poznato da smo mi na Starici da je zaštitimo od miniranja. Ne znamo ko je uništio kamp, ne znamo ko je zapalio mašinu i možemo samo da naslućujemo , ali nikoga ne možemo da optužimo da je to uradio. Neka policija radi svoj posao – izričita je Irena Barbulović.

Kako nezvanično saznajemo policija je danas izašla na Staricu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari