Nema mira na Starici: Ziđin tvrdi da su kamperi pretukli zaposlenog kompanije i zapalili vrednu mašinu 1Starica kamp foto Evropski Majdanpek

Oko 23 časa, grupa kampera, koja navodno štiti planinu Staricu od miniranja i tvrdi da brine o životnoj sredini, nanela je telesne povrede zaposlenom u kompaniji RBM i zapalila bušilicu marke Epiroc, vrednosti 520.000 evra, saopštila je kompanija Ziđin.

Kako je navedeno u saopštenju, radnik koji je povređen i koji je upravljao pomenutom bušilicom, a koja je potom zapaljena, dao je iskaz policiji u kome se navodi da su ga napale tri maskirane muške osobe, u crnim kapuljačama i maskama preko lica, koje su imale samo proreze za oči.

„Bili su naoružani, metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem. Zahtevali su od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom. Posle zadobijanja povreda, povređen i uplašen radnik je pobegao“, piše u saopštenju.

Ovo je, prema rečima Ziđina, još jedan vandalski čin, u nizu mnogih koji su mu prethodili, a koji stvaraju dodatnu napetost i strah i zaposlenih u kompaniji Srbija Ziđin Koper, i stanovnika Majdanpeka.

„Kompanija je već obaveštavala javnost o šteti koju trpi, o uništavanju opreme, ugroženoj bezbednosti zaposlenih i onemogućavanju radnog procesa na ovoj lokaciji. Nakon što je slučaj prijavila nadležnim organima, kompanija Serbia ZiJin Copper očekuje brzu reakciju, kako bi se sprečila dalja eskalacija vandalskih napada na imovinu i zaposlene, kao i da se detaljno ispita ko ohrabruje ovakve poteze kampera na Starici, koji su zapravo krivična dela“, naveli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari