Turajlić: Gomila nečuvenih uvreda od državnih zvaničnika, nema tu dijaloga

Ostavite komentar


  1. re: predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nije u stanju da vodi dijalog“

    Više čak nismo sigurni da li je u stanju da nastavi da vodi „unutrašnji dijalog sam sa sobom“, jer još malo pa će početi da mlatara glavom kao haški Karađić ?

    1. Ne šalim se!:Ne da nijeu stanju, nego on neće da vodi dijalog sa lopovima, jer od njih ništa pametno ne može čuti.

  2. jel mozes ti da spustis rogove ako ne moze vlast. jel ste bre vi svesni da je narodu dosta 30 g ulice prelazenje peske beogradkih mostova, url;anja na ulici i da narod zeli malo mira. dosta bre i jedni i drugi ima jedna prosta rwc koju ne zelim da upoitrebim … dosta je vise vasih malih i velikih mozgova gde svako misli da moze da bude vlast i da nameze svoje misljenje. pustite nas da se malo odmorimo od vas umisljenih velikih mozgova . dosta bre sta je previse previse je. ostaviti nas da zivimo miran zivot koji nam je bogom dan . dosta bre vise previse je . 30 godina ste nam ukrali urlajuci po ulicama i boreci se za vlast. d o s t a.

    1. Ma da bre, svi su isti, neka ga Vucic I SNS. Samo da nam je mirno, toplo, ima leba I pinka.

    2. Iz Vašeg komentara se da naslutiti, Vi tu ništa ne bi dirali/menjali! Šta ce nam sloboda mišljenja, šta ce nam sloboda govora, šta ce nam sloboda kretanja, šta ce nam sloboda medija, šta ce nam pravo na rad, šta ce nam pravo na lečenje…šta ce nam uopste institucije, kad tu je ON, svevišnji ON!

      1. Pa s obzirom ko stoji preko puta AV ni ja tu nista ne bi dirao. Za sada ste bez ideje, bez harizme, bez programa i bez vodje. Nekako ne ulivate poverenje. Ovi sto pokusavaju da vas povedu ocigledno to rade radi sopstvene koristi. Vise srece sledeci put!

  3. Ako cemo o dnevnicima uvreda, mislim da je Sergej black gruja neprevazidjen. Nego da mi prestanemo da se delimo na pseudogradjansku elitu i „krezube provincijalce“ sto neko uvredi ljude pre neki dan, pa ce se lakse dolaziti do konsenzusa. A dijalog je, zna se, dvosmerna ulica.

  4. Kad bi samo ti zacutala kao sto si cutala prethodnih 5 godina jer si znala sta si uradila. Ti si ga dovela na vlast sa svojim belim listicima i mrznjom prema tadicu. Sad si ponovo resila da mu pomognes

    1. HVALA CECO!NEMPJTE VISE MAMA MILA DOSTA STE UBEUBELELI!NIKADA NISMO DOBILI ODGOVOR Z A S T O?

    2. Vala ga i Turajlićka pretera. Što te divne predloge nije realizovala, bila je u Ministarstvu!
      Nismo pilećeg pamćenja, sećamo se i Vaše vlasti! Interes lični, a ideologija za mase.
      Prošao je i Vaš voz, odavno!

  5. Zanimljive teze. Šteta što dolaze od žene koja je zloupotrebila svoj kredibilitet vodeći kampanju „beli listići“ samo da bi isterala prizeman malograđanski inat DS-u i tako dovela Vučića na vlast. Nije je sramota

    1. Da li zelite da kazete da je g-dja Turlajic kriva sto su milion i trista – cetristo hiljada gradjana ove zemlje glasala za Nikolica i SNS? Da je ona kriva sto su kasnije nastavili da glasaju za Vucica?
      Imamo manir da za sopstvenu glupost okrivljujemo druge…
      Imam dva pitanje za Vas:
      Za koga ste glasali 2012.?
      I koliko ljudi poznajete koji nikada ranije nisu glasali za radikale ili SNS, ali su na tim izborima glasali, samo zato jer nisu bili dosledni sebi vec su dozvolili da ih vodi bes?

  6. Komentari kao da su u pitanju istok i zapad sveta! Ljudi,mi smo svi pod ovim krovom,ako napadaš-napadaš samog sebe,ako vređaš-vređaš sebe.Opozicija treba prva da pruži ruku a toliko puta joj je ponuđena,spusti loptu i kaže hajde zajedno svim snagama da se ujedinimo i ovu državu povedemo tamo gde treba! Valjda je to normalno u normalnoj državi!?

  7. Vlast ne govori ni pola uvredljivih i sramnih reci kao sto to cini opozicija.Nesto je profesotka pobrkala.

  8. Konačno jedan tekst sa poentom: nema dijaloga i neće ga biti?! E sad, ako je neko (milioni građana) tražio dijalog radi preživljavanja, opstanka, ŠTA DALJE? Kartel bilo koju akciju naziva nasiljem!? Jel ćemo tu da stanemo? Ako vas neko guši sa jastukom u krevetu, a vi ga malo oplavite, i spasete život, jel to nasilje? Ni u sudskom ni u moralnom smislu nije!

  9. „njegovo ponašanje deluje kao da nije siguran više ni u sopstvene saradnike“. … Ako, kao sto svi znamo, napravis fiktivnu, privatnu politicku partiju potplacivanjem i kupovinom gomile ‘preletaca’, tipa Mihajlovicke, Selakovica i ostalih, naravno da ces biti u stalnoj paranoji da ce tim ‘principijelnim’ saradnicima neko ponuditi vise i da ce sa tobom uraditi isto sto i sa partijama iz kojh su dosli kod tebe.
    —-
    „predsednik Vučić nije u stanju da vodi dijalog“. … Nije ta rec ‘posprdna’. To je u njegovom slucaju vise ‘psihijatrijska dijagnoza’! Recimo, kao u sizofrenom ‘unutrasnjem dijalogu’ sa samim sobom.

    „ključno pitanje u kojem će trenutku sadašnji lideri razumeti da je bolje da se povuku u drugi red i da prvi prepuste novim ljudima u kojima će građani prepoznati šansu da se u zemlji nešto ozbiljno napravi“. … Sasvim tacno. Vodje Oppzicije jako tesko shvataju da niko na Protestima ne zeli ‘zutu’ varijantu Vucica, iskompomitovane egocentrike, koji ako nisu zeljni jos novca ili privatizacija, onda hoce licnu rehabilitaciju i izlecenu tastinu kroz ‘drugu sansu’. … Novi i mladi, pre svega, … nema se vise vremena za egomanijake i samopromocije!!!

    Ako „prevlada Savez za Srbiju, onda bi zemlja mogla ponovo da bude nacionalistička i populistička“, upozorila je Turajlić. …Ovde postoje dva problema. 1. Gdj. Turajlic pominje Kosovo, kao da je na Madagaskaru, … osim ako kroz svoj PSG koncept ne pokusava da nam proda vucicevsku filozofiju resavanja problema ‘u nase ime, jer ona-oni (PSG) znaju sta je najbolje za sve nas’, … sto nas dovodi do problema broj 2, a to je cinjenica da ova zemlja i njena buducnost pripadaju u istoj meri jednom Obradovicu i ‘Dverima’ koliko i njoj i ‘PSG’u. Ako misli da ce moci da eskivira jednu konstruktivnu komunikaciju sa doticnim (populistickim nacionalistima ?!), ukljucujuci i potencijalni Referendum o Kosovu, grdno gresi jer puko etiketiranje suprotnih ideja je upravo ono zbog cega sa pravom, kritikuje Vucica!

  10. Bogami evo evo ima dosta nas koji se ne slažemo sa gospodjom. Čini se iz dosta razloga. U vezi sa tim reče ona i ovo „…bitno šta će se raditi dan posle…“. Au gospodjo, pa vi NEZNATE ŠTA ĆETE (što me ne iznenadjuje),
    a HOĆETE da se odradi“Sjaši Kurta da uzjače Murta“..

    E ako gospodja misli da većina u Srbiji hoće
    „Sjaši Kurta da uzjače Murta“, onda se DEBELO VARA.

    Jednom NASAMAREN drugi put KAŽE NE.

    Nešto ne ide kritičko sagledavanje problema (da ne ulazim u detalje), a kreacija DOBROG REŠENJA ni na vidiku. Nije to ni jednostavno, istini za volju.

  11. Koliko besa pokazujete,da čovek ne poveruje.Vaše vreme je prošlo,prepustite sledećoj generaciji da rešava probleme. Da liVi mislite da predsednici drugih država vode dijalog sa svakim kome se prohte? Ovde i ,,ćorav,, vidi koliku mržnju iskazujete prema predsedniku,da ne zaslužuje nikakav komentar. Neprestano ponavljate neke prisile,prinude,ucene građana i ko zna još šta. Sa Vama i ovakvom opozicijom Vučić ima da vlada još dugo,dugo..

    1. Bane je BOT! A, ima diktatorske crte, ali u blazoj formi! Bane pao
      prijem, Bane-bot pao, prijem! Centrala, imate li kvalitetnije kadrove, pa ovi ne vrede ni pisljiva boba!? Pazdravi frizera, Bane!

  12. SS-ovci su pretnjom pusaka uterivali ljude u kamione i vodili ih u logore.SnS-ovci pod pretnjom RESENJA O OTKAZU uteruju ljude u autobuse i vode ih na mitinge.Jos jedna slicnost SS nacista i SnS-ovaca pored one legendarne Vuciceve STO ZA JEDNOGA.

  13. „nije u stranju da vodi dijalog“ kaze strana koja unistava drzavnu imovinu, upada nasilno u skupstinu i nacionalnu televiziju… Sramota.

  14. Gospođo Turajlić, vlast hoće da razgovara sa građanima, a ne sa lopovima.

  15. Godinama slusam (citam) kritike na racun tkzv.“ belih listica“ od izbora 2012 god. i evo sad’ posle ovih komentara na racun S.Turajlic,moram da napisem svoj komentar. I ja sam bio “ beli listici“ tada a bicu i na sledecim izborima,ako na njima vidim imena: boris tadic,borko stefanovic,dragan djilas,vuk jeremic,“ sule“, jednom recju,bilo ko iz DS-ke ko je bio u vlasti,makar 5 minuta.Zasto ??? Pa ogromna energija je potrosena uzalud a TEMELjI nisu postavljeni od istih,imenovanih. Njihova odgovornost je oooogromna,jer smo „mi“ njima dali svoj glas a nikada ovoj SRS bandi. Ovi SRS=SNS banditi,nikad’ nisu bili „nasa“ opcija,al’ kad’ te „tvoj“ izneveri, eeeeeeee to se ne zaboravlja !!! Naravno da se sve gore napisano odnosi na bilo kojeg lika koji je posle 5-og oktobra bio vlast ili deo vlasti. Gospodo,podrzite boljeg od sebe !!!!

Ostavite komentar


Društvo

Radio Beograd ukinuo rubriku "Pitanje jutra", RTS negira da je zbog slušaoca koji je kritikovao Vučića 10

Radio Beograd ukinuo rubriku „Pitanje jutra“, RTS negira da je zbog slušaoca koji je kritikovao Vučića

Rubrika "Pitanje jutra" uokviru emisije "Uhvati dan" na Radio Beogradu 1 ukinuta je nakon što se uključio slušalac koji je kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje Danas. Nakon toga, prema informacijama do kojih smo došli, urednicima su u potpunosti oduzete uređivačke nadležnosti, te prebačene na direktora Milana Nedića. Ipak, pomenute navode RTS je negirao za Danas.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.