Turistička organizacija Bora dve hemijske platila 6.000 dinara 1Grad Bor Foto: J.B.K. / Danas

Predstavnici Grupe građana “Glasno za omladinu”, došli su do papira na kome se vidi da je Turistička organizacija Bora, platila dve hemijske olovke skoro 6.000 dinara. Iz Turističke organizacije kažu “da ne vide nikakav razlog da opozicija ovako ubira političke poene”.

Odbornik u Skupštini Bora, Vladimir Stojičević, kaže za Danas, da su tražili informacije od javnog značaja od Turističke organizacije Bora, i da su tako došli do podatka da je jedna hemijska plaćena 2.975 dinara.

“Na poslednjoj sednici Skupštine grada, ukazao sam na neracionalno trošenje para građana Bora. Kako nam je budžet sve veći, čelnici grada više ne znaju na šta će i kako će da potroše naše pare. Te se tako izmišljaju razni projekti sa prenapumpanim cenama. Jedan od primera je rekonstrukcija vrtića u Zlotu – 30 miliona dinara, ograde na vrtićima – 30 miliona dinara, postavljanje osvetljenja u pećini – skoro 10 miliona dinara, a zaposleni kažu da to osvetljenje ne košta više od milion dinara. A skoro smo mogli videti da hemijska može koštati i 3.000 dinara”, kaže Stojičević za Danas.

Turistička organizacija Bora dve hemijske platila 6.000 dinara 2
Foto: Glasno za omladinu

On kaže da je na njima da ukažu na sve te mahinacije, a građani su tu da takvo bahaćenje kazne. Dodaje, “kada bude došlo do smene vlasti, imaće revizor dosta posla da se sve to pročešlja”.

Turistička organizacija Bora dve hemijske platila 6.000 dinara 3
Foto: Screenshot

Bobana Gramić, direktorka Turstičke organizacije Bora, za Danas kaže, da nemaju na poziciji, niti su do sada koristili sredstva koja se odnose na reperezntaciju ili ugostiteljske uslove, i u skladu sa programom rada organizacije koji je usvojen od strane Skupštine grada Bora, i u skladu sa finansijskim planom, imaju sredstva koja su namenjena za poklone.

“To se odnosi na to kada se nešto organizuje, takmičarskog karaktera. Mi tada odredimo određene poklone. Što se tiče hemijski, to su Pilot hemijske. Dve su kupljene, i ne vidim nikakav razlog da opozicija ovako ubira političke poene na ime toga. Mogli su da detaljno traže informaciju o tome, kakve su to hemijske, i koliko smo sredstava planirali”, objašnjava direktorka Turstičke organizacije Bora.

Prema njenim rečima, kada su tražili informacije od javnog značaja, dobili su detaljno koliko su sredstava utrošili na sve.

Turistička organizacija Bora dve hemijske platila 6.000 dinara 4
Foto: Screenshot

“Ponavljam, mi više nemamo ugostiteljske usloge, tako da nismo izvršili ni na koji način neku proneveru. Od početka godine organizovali smo plivanje za Časni krst, i tada smo učesnicima dodelili poklone. Organizovali smo manifestacije “”Kosidba na Stolu”, “Dani Brestovačke banje”. Takođe, na sajmovima iskoristili smo priliku da visokim predstavnicima, dodelimo brendirane hemijske. Sve što radimo, radimo u skladu sa zakonom”, zaklučila je Bobana Gramić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari