Tužba protiv NATO osuđena na propast

* Đukić Dejanović: Bombardovanje Jugoslavije najveća civilizacijska bruka * Petronijević: Država da stane iza istraživanja o štetnosti osiromašenog uranijuma
Sagovornici Danasa o inicijativi grupe lekara i advokata koja namerava da pokrene postupak zbog bombardovanja Srbije 1999.

Ostavite komentar


  1. To bombardovanje jeste moralno i strateski opravdano. E sad sto mi necemo da uvidimo sta smo sve radili i javno i iza kulisa to je druga stvar. Gledajuci sve to i sa druge strane bilo je jasno da je do toga moralo doci.

  2. Наравно да немају шансе ако га туже НАТО-у и његовим послужницима. Срби су још пре триста година имали пословицу "кадија те тужи, кадија ти суди".

  3. Морало је доћи, отприлике колико су и Турци морали да дођу на Косово Поље 1389. године и коликои су Немци морали у јуну 1941 да пређу границу СССР.

  4. Specijalni tim bi rado lagodno poživeo sledećih nekoliko godina na državnim jaslama. Oni bi, kao, nešto istraživali, vodili bi, kao, neki međunarodni spor, a onda bismo mi sve to lepo platili, jer svako normalan zna kako bi se spor završio.
    Inače, nad Srbijom nije ni korišćena municija sa osiromašenim uranijumom, osim na Kosovu i u pograničnim oblastima. Sudeći po ruži vetrova, mnogo veću zabrinutost bi trebali da pokažu Makedonci, Grci i Bugari, ali njih baš i nije neka briga. Valjda zato što se zna da je opasna koncentracija uranijuma samo u bližem krugu oko pogođenog objekta?

  5. Како се врши пропаганда, на крају ће бити да је нато нас гађао кафом, шећером у коцки и брашном…

  6. "To iziskuje jedno veoma opsežno istraživanje i zauzimanje stručnog stava koje nema veze sa politikom." Smesno. Pa srpska drzava nije sposobna ni da zvanicno prebroji poginule od bombardovanja, a kamoli da sprovede takvo naucno istrazivanje.

  7. Imam utisak da bi neki pristali da ih NATO ili, da budemo pošteni, SAD i Velika Britanija, ponovo bombarduju u zamenu za "zeleni karton"?! To su oni koji već godinama "pakuju kofere" i gledaju da napuste ovu "propalu državu". Prema tome svaka tužba protiv NATO-a ruši im tu lepo zacrtanu budućnost i san o platama izmedhu 5 i 10.000 dolara. Naravno u ove "skeptike" spadaju i bezbrojne NVO u Srbiji kojima je zadatak da opravdavaju i pronalaze dokaze kojima bi nas ubedili, da su nas, prevashodno ove tri države, bombardoivale s pravom i "za naše dobro". Po tom "pravu" i toj logici, sutradan bi mogli da nas bombarduju Rusi ili Kinezi odnosno, neke druge velike vojne sile i opet da budu u "pravu", a da to bombardovanje, opet, bude "za naše dobro"?! Oni koji mogu da opravdavaju ovaj zverski akt, koje su počinile tačno odredjene države, predstavljaju ljude ropskog mentaliteta i ljude bez ikakvog ličnog, intelektualnog ili nacionalnog integriteta. Ne zaboravimo, Srbija je bombardovana bez odluke UN, na nagovor i pritisak SAD i Velike BRitanije, kojima su se po inerciji pridružile i druge evropske države u strahu da se ne zamere ovim svetskim moćnicima. Bombardovani smo po sistemu "ZLOČINAČKOG UDRUŽENJA", koje su činile te države. Delovanje tih država ima sve karakteristike tog zločinačkog udruženja, za koji se sudi Srbima. Imale su neverovatnu vojnu nadmoć, raspolagale su bezgraničnim materijalnim resursima za vodjenje rata i, imale su fanatičnu medijsku podršku zapadnih medija, koji sebe besramno nazivaju "objektivnim medijima".?! Tužbe protiv NATO-a se moraju podnositi od danas pa do plus beskonačno sve dok se ne stvore uslovi da zločinci plate za enormnu destrukciju i stradanje srpskog stanovništva. SAD i ostali pripadnici "bombarderske koalicije" nadaju se da će ih Haški tribunal, drakonskim osudama srpskog vojnog i političkog vrha, osloboditi zločina odnosno, da će se njihova nelegalna i nelegitimna zločinačka akcija pretočiti u pravo. Kao što se od nas zahteva da se ogradimo i osudimo sopstvene zločince, NIKADA NE SMEMO ZABORAVITI NITI OPROSTITI ZLOČINE POČINJENE PROTIV SOPSTVENOG NARODA. Bilo bi to kao da ljubimo ruke sopstvenim dželatima.

  8. Lekari i advokati…. milina, sve sami strucnjaci. Lekari su na fakultetu mozda prosli pored hemije ali u sirokom luku. Odvedete dete kod lekara, curi mu nos, dobice antibiotik, antihistaminik, malo suplemenata za viruscice i milina. Nesto ce da upali, dete ozdravi, roditelji srecni, a sta je sve dzabe id hrmije progutalo, ma nema veze… Naucnici se ne stide Petronijevicu, nemaju sta da kazu sto vec nije receno i izuceno a u vezi je sa osiromasenim uranijumom. Nama srbima je uvek neko drugi kriv. Ajmo studiju o porastu kancera zbog zivota u deponiji. Nasa zemlja je jedna velika hemijska havarija. Od toga smo bolesni.

  9. Ja znam samo jedno: rezim Slobodana Milosevica je sve ucinio da dodje do bombardovanja!!!

  10. Botorayo, stiglo novo doba, ustade vam Milošević Sloba. A ša kaeš?

  11. Bacanje kasetnih bombi na pijacu u Nišu usred pijačnog dana je moralno i strateški opravdano? Namerno ubistvo (drugi i nepotrebni nalet aviona u Varvarinu) Sonje Milenković, devojčice koja je značila mnogo za srpsku matematiku je opravdano? Gospodine "nesprovedena katarza", zaista ne želim da sudim, ali je izvesno da jedan od nas dvojice nije normalan.

  12. U mojoj porodici tri člana su obolela i operisana od kancera od 1999. do danas, dva po zanimanju lekari. Ne znam da li sumnjičavi imaju ijednog bliskog koji je oboleo od kancera, ali verujem da kojim slučajem imaju, ne bi bili takvog stava. Pančevu nije bio potreban osiromašen uranijum, dovoljna je hemijska industrija u njemu koja je nakanom šizofrenih umova (Klinton, Bler) gađana i devet puta pogođena. Zašto ? Zašto hemijska civilna industrija ? Rafinerija nafte, Fabrika veštaškog đubriva i Fabrika za proizvodnju plastične mase, naročito ona. Ne interesuju me tužbe. Smatram ih međunarodnom pravnom onanijom. I pre bombardovanja nisam voleo politiku, a nakon, još manje, štaviše smatram je crevnim proizvodom ljudskog uma.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.