Tužilaštvo: Ismet Kilaj uhapšen i prebačen u pritvor u Hagu zbog ometanja suda za zločine OVK 1Hašim Tači Foto: EPA-EFE/JERRY LAMPEN

Kosovski Albanac Isni Kilaj uhapšen je i prebačen u pritvor u Hagu zbog ometanja suda za zločine boraca OVK, saopštilo je danas tužilaštvo tog suda.

U saopštenju piše da je Kilaj, po nalogu sudije,“uhapšen zbog krivičnih dela protiv sprovođenja pravde, uključujući ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti“.

Kilaj će, kako je saopšteno, „u najkraćem roku“ biti izveden pred sudiju za prethodni postupak.

Haško tužilaštvo naglasilo je, u današnjem saopštenju, da „sprečavanje sprovodjenja pravde smatra krajnje ozbiljnim delima“.

Tužilaštvo će „nastaviti da istražuje i krivično goni svakoga ko je uključen u takve slučajeve, uključujući i one koji zastrašuju ili ometaju svedoke ili pružaju finansijsku i drugu podršku takvim krivičnim delima“.

Pred istim sudom, koji se zvanično zove Specijalizovana veća Kosova, trenutno je u toku postupak nedavno uhapšenih protiv Sabita Januzija i Ismeta Bahtijarija, optuženih za isto krivično delo i za zastrašivanje svedoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari