Tužilaštvo optužilo instruktora u školi jahanja zbog silovanja i višestrukog seksualnog zlostavljanja 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv instruktora Miloša Đ. (68), zbog opravdane sumnje da je izvršio krivična dela: silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu.

Od sedam polaznica škole jahanja pet je bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju, saopštilo je VJT.

Tužilaštvo je predložilo sudu da produži pritvor Milošu Đ. da ne bi ponovio krivična dela u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti tok krivičnog postupka.

Okrivljeni je, kako se sumnja, sva krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba od 2010. do 2021. godine dok su devojke bile u klubu radi obuke jahanja.

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao devojku koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojčicom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takodje, postoji sumnja da je nad drugom devojčicom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom periodu. ;

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari