Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Zvicera, Vušovića i još 11 pripadnika "Kavačkog klana" 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Srbiji donelo je naredbu o sprovođenju istrage o navodnim vođama „Kavačkog klana“ Radoju Zviceru i Nikoli Vušoviću, kao i još 11 osoba osumnjičenih za ubistva i trgovinu drogom, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Osim Zvicera i Vušovića, istraga će obuhvatiti i Nedeljka Todorovića, Daria Đorđevića, Aleksandra Miloševića, Nikolu Milenkovića, Ognjena Draškovića, Danila Tešića, Bojana Šotru, Aleksandru Čović, Darka Prelevića, Bogdana Dimitrijevića i Dejana Rutalja.

U saopštenju se navodi da se protiv više osumnjičenih već vode postupci pred tim tužilaštvom, kao i da su neki u pritvoru, neki u bekstvu, a neki nedostupni srpskim organima zbog prijavljenog prebivališta u Crnoj Gori.

Tužilaštvo ih sumnjiči da su od početka 2019. godine do novembra 2022. godine na teritoriji Srbije i Crne Gore, Zvicer i Vušović organizovali kriminalnu grupu, čiji su pripadnici bili ostali osumnjičeni, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih dela: teško ubistvo, proizvodnja i promet droga, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prinuda i izazivanje opšte opasnosti.

Kako se dodaje, oni se, na osnovu dokaza koje su MUP i Evropol prikupili sa „Skaj“ (SKY ECC) telefonske aplikacije, sumnjiče i da su pokušali cijanidom da otruju lice koje se nalazilo u pritvoru u Crnoj Gori i koje je bilo spremno na saradnju sa crnogorskim istražnim organima.

Tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenih koji su lišeni slobode, sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu predložilo određivanje pritvora za sva lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari