Tužilaštvo pozvalo sagovornike iz dokumentarnog filma N1 „Poslednja počast“ 1Foto: screenshot/YouTube N1

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pozvalo je dvojicu sagovornika iz dokumentarca „Poslednja počast“, autorke Maje Nikolić, koji govori o pogibiji starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića na Pešteru, da daju iskaz u svojstvu građana o svojim saznanjima, saznaje N1.

Pozive su dobili predsednik Vojnog sindikata Novica Antić, kao i advokat Nikola Lakić.

Pozvani su da se jave u četvrtak u Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

„Kao neko ko se čitavu vojnu karijeru borio sa kriminalom i vojsci, kao sindikalista i legalista koji poštuje instituciju javnog tužioca, naravno da ću se odazvati pozivu VJT u Novom Pazaru. Nažalost, zbog ranije preuzetih obaveza, sprečen sam da se odazovem u zakazanom terminu, o čemu sam obavestio VJT u Novom Pazaru, ali u prvom sledećem sugurno hoću. Nadam se da će saznanja sa kojima raspolažem u vezi pogibije mog kolege i jednog od prvih članova VSS Dejana Stojkovića, biti od koristi postupajućem tužiocu, jer ovaj predmet stoji u mestu evo već godinu dana i da ću mu pomoći da konačno procesuira odgovorne za Dejanovu smrt“, rekao je za N1 predsednik Vojnog sindikata Novica Antić.

Advokat Nikola Lakić je potvrdio da je dobio poziv za saslušanje.

„Odazvaću se pozivu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, ne zato što poštujem tu instituciju koja radi pod pritiskom vrha vlasti, već što želim da se razjasne sve okolnosti u vezi s pogibijom Dejana Stojkovića i da neko konačno snosi odgovornost za pogibiju podoficira Vojske Srbije Dejana Stojkovića. Tužilaštvo saslušava mene i, prema mojim saznanjima, i Novicu Antića, predsednika Vojnog sindikata, umesto da saslušava one koji su odgovorni za pogibiju Dejana Stojkovića. Tužilastvo saslušava sagovornike iz dokumentarnog filma ‘Poslednja počast’ u vezi onoga što su izneli u javnost. Ako tužilaštvo do sada nije imalo te informacije onda je nesposobno, ako je imalo te informacije koje smo mi javno saopštili onda ovim pozivom pokazuje da radi pod pritiskom vrha vlasti koji želi da zataška ceo slučaj. Tužilaštvo, takođe, želi ovim da zastraši i sva ostala lica u postupku, ali i da utiče na sve ostale građane da ne smeju javno da iznose informacije koje imaju o raznim nepravilnostima i nepočinstvima vlasti“, ocenio je Lakić za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari