Tužilaštvo sumnjiči pripadnike Narodnih patrola za pokušaj rušenja ustavnog poretka 1Foto: Subotica.com/Dejan Malagurski

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je danas da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv dvojice aktivista organizacije „Narodne patrole“ i još jedne osobe, zbog sumnje da su izvršili krivična dela Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a treća osoba je osumnjičena i za tešku krađu.

Pre održavanja protesta desničara isred zgrade Predsedništva Srbije u sredu, 15. februara, u prepodnevnim časovima u Sremskoj Kamenici iz automobila osumnjičenog D.B. iz Bačke Palanke oduzeta je lovačka puška sa optičkim nišanom i municijom.

Tužilaštvo je saopštilo da je istragu započelo protiv D.B. i I.T. iz Bačke Palanke, obojica iz „Narodnih patrola“, kao i protiv M.J. iz mesta Susek u opštini Beočin.

„Osim toga, izvršenim pretresanjem stanova i drugih prostorija na više lokacija, oduzeti su predmeti krivičnog dela, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnost njihovih saznanja, te su donete odgovarujuće naredbe za veštačenja“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je, nakon što su sva trojica osumnjičenih privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, tužilaštvo predložilo određivanje pritvora prema svim osumnjičenima.

„Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena“, navodi se u saopštenju za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari