Tužilaštvo u Vladičinom Hanu počelo istragu o smrti dečaka u vrtiću 1Istraga u toku. Vladičin Han. Foto:V.Ristić/Danas

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinamo Hanu sprovodi istražnje radnje vezane za slučaj smrti dečaka D.Đ. (4) koji je preminuo nakon što je progutao žir sa novogodišnje jelke u Predškolskoj ustanovi Pčelica u ovom gradu, potvrđeno je Danasu.

U tužilaštvu očekuju da dobiju kompletnu medicinsku dokumentaciju nakon obdukcije tela dečaka koja je urađena na Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

Preuzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera u Predškolskoj ustanovi Pčelica, kako bi se steao uvid u kritičnu situaciju, kada je mališan ostao bez svesti.

Stručni nadzor u ovoj predškolskoj ustanovi uradili su i inspektori iz Prosvetne inspekcije za Pčinjski okrug, a i taj nalaz biće korišćen u istrazi.

Iz Predškolske ustanove Pčelica povodom ovog nesrećnog slučaja „iz razumljivih razloga nisu se oglašavali“, obzirom da se ceo predmet nalazi u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva.

Saučešće porodici Đokić uputio je i ministar prosvete Branko Ružić, koji je samo nekoliko dana pre nesrećnog slučaja bio u poseti ovom vrtiću koji je rekonstrukcijom dobio proširene kapacitete za smeštaj još 40 mališana.

U Vladičinom Hanu danas i sutra je dan žalosti. Dečak D. Đ. biće sahranjen sutra na Prekodolskom groblju u 12 sati, saopštila je porodica.

Građani Vladičinog Hana i dalje prepričavaju ovaj nesrećni slučaj koji je izazvao tugu i nevericu, jer je ovo prvi slučaj da se ovako nešto desi u predškolskoj ustanovi.

Predsednik opštine Goran Mladenović je ranije za Danas izjavio da „nadležni organi treba da sprovedu detaljnu istragu kako je došlo do ovog teškog nesrećnog slučaja“ i izrazio  saučešće porodici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari