Tužilaštvo uložilo žalbu na Jovanino puštanje 1

Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi uložilo je žalbu na odluku Osnovnog suda u ovom gradu, koji je 13. aprila oslobodio pritvora u Zabeli studentkinju Jovanu Popović, autorku antirežimske pesma Bagra.

Praktično, devojka nije stigla ni da se raspakuje posle pritvora u Zabeli a novi oblak nadvio se nad celom situacijom. Ipak, prema rečima advokata Nikole Šijana situaciju treba posmatrati proceduralno, što znači da je žalba mogućnost koju je tužilaštvo iskoristilo u ovom slučaju.

– Sa stručne tačke gledišta mislim da je žalba neosnovana a na žalbenom veću je da donese odluku. O toj žalbi odlučivaće Žalbeno veće drugog stepena u Zrenjaninu. Kada će to biti ne znamo ali je jasno da će biti brzo, rekao je Danasu novosadski advokat Nikola Šijan.

Jovana je, prema našim saznanjima, u pratnji roditelja doputovala u Kikindu i pokušava da se odmori od događaja koji su promenili njen život poslednjih nedelja. Producent pesme Bagra, kikindski privrednik Zoran Milešević kaže da ova vedra devojka nije članica nikakvih organizacija.

– Jovana je muzičarka, ona nije član nijedne političke organizacije niti pokreta, niti neke NVO, što je bitno da se zna jer su je mnogi sada svojatali. Ona je samo svoja. Član je samo pet horova i tri rokenrol benda, objašnjava član odbrane Jovane Popović Zoran Milešević.

Narednih dana očekuje se nastavak suđenja pred kikindskim Osnovnim sudom, za optužbe da se mlada Kikinđanka nije pridržavala zdravstvenih propisa za vreme epidemije, što ona odlučno demantuje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Tužilaštvo uložilo žalbu na Jovanino puštanje”

  1. Ljudi bez morala su najveca pustos i beda, pogotovo kada svojim gmizanjem pokusavaju da uticu na sudbinu heroine Jovane Velike

  2. Za njeno hapšenje ne da ne postoji pravni osnov, nego je u pitanju flagrantno kršenje ljudskih prava. Da se neka pesma zabrani uvek može da se nađe neki razlog, kao u slučaju Bore Đorđevića nekada. Ali da se izvođač hapsi i drži duže od dve nedelje u zatvoru???!!! Kad ovo SNS ludilo prođe, ta devojka sa timom advokata treba da tuži prvo državu, pa Zagorku Dolovac, pa tužioca koji je dao nalog za hapšenje, i na kraju sudiju koji je uopšte ovo uzeo u razmatranje. I to za zloupotrebu službenog položaja svih, da zahteva da im se zabrani dalje bavljenje pravom i na kraju da odere državu. Ovo jednostavno treba isterati do Strazbura. Isto to treba da uradi i Aleksandar Obradović. Da se jednom za svagda rešimo dripaca u sudskoj vlasti kojih je trenutno jako mnogo.

    • Uf, uf, uf, još jedan novopečeni “heroj” “nezavisnih medija”. Samo pokusavajte da napravite glupost neku i izazovete neki incident pa ćete vrlo brzo da vidite šta je karantin !!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.