Stanovnici pogranične opštine na granici sa Bugarskom dobili su svoju lokalnu televiziju koja je počela de emituje eksperimentalni program u skladu sa odlukom Republičke radiodifuzne agencije (RRA).

Program se emituje na 61. kanalu, a televizija će raditi u sastavu Javnog preduzeća Centar za kulturu u okviru koga program emituje i Radio Bosilegrad.

Televizija Bosilegrad je na konkursu Republičke radiodifuzne agencije još 2007. godine dobila dozvolu za emitovanje lokalnog televizijskog programa, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava emitovanje programa počelo je sa zakašnjenjem od skoro pet godina.

– Tek sada počinjemo sa radom, jer smo u međuvremenu morali da izvršimo brojna merenja na terenu, zatim da rešimo više organizacionih, tehničkih, finansijskih i kadrovskih pitanja – objašnjava za Danas Vladimir Zaharijev, predsednik opštine.

On je precizirao da je izgradnjom predajnika na planini Crnook televizijskim signalom pokriven centar i više od polovine teritorije opštine, u kojoj na površini od 571 kvadratnog kilometra živi 8.570 stanovnika.

Zaharijev navodi da uprkos malo broju stanovnika u Bosilegradu postoji potreba za pravovremenim informisanjem i u tom smislu očekuje pomoć i saradnju sa lokalnim i regionalnim tv stanicama u Pčinjskom okrugu. Posle Vranja sa tri, te Bujanovca i Preševa sa po dve televizije, TV Bosilegrad je osma legalna televizija u Pčinjskom okrugu. RRA je poslednjih dana upozorila da na teritoriji sedam opština ovog okruga postoje tri nelegalna emitera prema kojima će biti preduzete zakonske sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari