U akciji “Evro da ne peva Jelena” od danas se novac skuplja i na štandovima u centru Leskovca 1Pokret za Leskovac Foto: JUGpress

Udruženje Pokret za Leskovac danas je počelo skupljanje novca u akciji „Jedan evro da ne peva Jelena“ i na štandu u centru grada kod Robne kuće.

Ova akcija je pokrenuta sa idejom da građani prikupe 20.000 evra koji će biti ponuđeni Jeleni Karleuši da ne peva na leskovačkoj Roštiljijadi, a ako ona odbije – novac će ići za lečenje dece iz Leskovca kojoj je ovakva vrsta pomoći hitno potrebna.

Iz ovog udruženja su za agenciju JUGpress rekli da prikupljaju novac i „na ulici kako bi omogućili svima koji žele da pomognu to i urade na najlakši mogući način“.

„Uplatom donacije naši građani bi bili i deo jednog bojkota protiv svega onoga što nas muči decenijama unazad, a to su šund, kič, rijaliti program. Zbog ove akcije se priča širom Balkana, a mi imamo priliku da reakciju Leskovčana pretvorimo u temelj na kome će se zasnivati lepša, kulturnija i dostojanstvenija budućnost grada,“ rekao je Igor Jovanović iz ovog udruženja.

Predrag Mitrović je pojasnio da se u akciju prikupljanja novca u direktnom kontektu sa građanima na ulici krenulo tek sada zbog poštovanja zakonske regulative i obaveza.

„Imamo saglasnost MUP-a da krenemo u prikupljanje sredstava, iako je akcija već počela direktnim uplatama na račun. U planu je da novac damo Jeleni Karleuši da ne nastupi u Leskovcu, ali ako to ona odbije, novac ćemo dati za pomoć i podršku deci koja se, na žalost, leče na ovaj način”, rekao je Mitrović: “ Želimo da pokažemo da postoji zračak nade u ovom gradu i da se izgubljeno dostojanstvo može vratiti. Moramo da povedemo računa o temama o kojima se priča u poslednje vreme, kao što je način izbora učesnika na Roštiljijadi, kupovini automobila i slično, jer ta gospoda mora da shvati da troše naš novac.“

Mitrović je rekao i da je do „stotinak građana već uplatilo sredstva na račun”.

”Pritom moramo da znamo i jednu bitnu stvar, a to je da se uplaćuju mala sredstva, stotinak dinara, a da banke gotovo toliko uzimaju za proviziju.“

Novac će se narednih dana prikupljati na raznim lokacijama u gradu kao što su Široka čaršija, prostor kod Robne kuće i Gradski trg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari