U Barseloni uhapšeno 26 lica, od kojih 14 srpske nacionalnosti 1Ilustracija Foto: mup.gov.rs

Policija je u Barseloni lišila slobode 26 lica od kojih je 14 srpske nacionalnosti zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Istraga je kako navode trajala osam meseci, a okončana je 28. februara. Akciju je sprovedena u saradnji sa MUP-om Srbije i nadležnim organima Kraljevine Španije. U Srbiji je juče privedeno i zadržano jedno lice, a za još jednim se traga.

U saopštenju Tužilaštva stoji da se ova organizovana kriminalna grupa tereti da je u periodu od jula 2017. do februara 2018. godine na teritoriji Kraljevine Španije organizovala neovlašćenu proizvodnju marihuane tipa skank u veštačkim uslovima u iznajmljenim vilama u gradu Barselona.

U koordiniranoj akciji 28. februara 2018. godine policijski službenici Kraljevine Španije su prilikom lišenja slobode 26 pripadnika ove organizovane kriminalne grupe izvršili i pretresanja na više lokacija i tom prilikom pronašli i oduzeli 75,2 kilograma opojne droge marihuana, 2.337 sadnica biljke kanabis sativa od koje se dobija opojna droga marihuana, novčani iznos od 56.000 evra kao i više komada vatrenog oružja i motornih vozila“, navodi Tužilaštvo u saopštenju.

Dodaje se i to da su osumnjičeni pored teritorije Kraljevine Španije delovali i u još pet drugih zemalja članica EU – Francuska, Italija, Nemačka, Austrija i Slovenija, na taj način što su u pet navrata prokrijumčarili ukupno 253 kilograma marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari