U Beogradu kovid ambulante u domovima zdravlja Zemun i Palilula 1Foto: Z.S.M.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefovski izjavio je danas da epidemija korona virusa jenjava i da će u Beogradu raditi samo dve kovid ambulante – u domovima zdravlja Zemun i Palilula, koje će biti dežurne za potencijalne kovid pacijente.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da budući da je povećan broj sugrađana koji se žale na respiratorne infekcije, svi ostali domovi zdravlja će imati svoje ambulante za respiratorne infekcije, gde će građani moći da se jave, budu pregledani i ako bude potrebno biće im urađen brzi test na virus korona.

Prema njegovim rečima, ukoliko se na pregledu potvrdi da pacijent ima kovid, dobiće terapiju, a ako nastavi da se pogoršava stanje, onda će otići u kovid ambulantu.

Nošenje maski je i dalje obavezno u zdravstvenim ustanovama, podsetio je Stefovski i dodao da je
trenutno aktuelan sezonski grip.

Kako je naglasio, u poslednjih nedelju dana obolelih od kovida dnevno ima od 300 do 320, dok obolelih od respiratornih infekcija ima skoro 1.000 svakoga dana.

„Ministarstvo zdravlja prati situaciju kako u Beogradu, tako i u celoj Srbiji, pa će u skladu sa tim odlučiti o radu domova zdravlja u unutrašnjosti“, kazao je Stefovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari