U Beogradu se danas održava Parada ponosa

Ostavite komentar


  1. Smatram da je izbor dana potpuno neprikladan trenutku, jer se održava u dane kada srpski narod slavi 100 godina od Proboja Solunskog fronta koji su 15 i 16 avgusta 1918 izvršile dve srpske Armije i to baš na dan kada je proboj osiguran padom strateških tačaka Soko (zajedničkim dejstvom obe Armije) i Kozjaka (dejstvom Druge srpske armije ojačane sa 2 francuske divizije). Taj događaj je vrhunac srpskog 120-godišnjeg vojevanja za Slobodu i istovremeno dan pijeteta prema svim žrtvama koje su tokom toga perioda pale. I, umesto da imamo dvodnevnu državnu proslavu sa prigodnim događanjima, mi imamo ovo. Neka je aferim vlastima Beograda, ali i državnom vrhu što je to dozvolio vređajući osećanja nas, potomaka srpskih junaka.
    Isuviše sam demokratski vaspitan da bih bio protiv nečega, bilo da se lično sa time slažem ili ne slažem, ali, dozvolite, ovaj izbor LGPT dana je atak na svečani trenutak i na nas čiji su pretci od 1804 do 1918 učestvovali u osvajanju i odbrani Slobode..

  2. Znam da neko možda mrzi gay osobe ali ja ih podržavam.Hoću da kažem da nemoramo biti isti svako je različit na svoj način.Ja nisam gay ali sam bi.️‍

Ostavite komentar


Društvo

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni "Dedinje" 8

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“

Dan Garde Vojske Srbije obeležen je danas u kasarni "Dedinje", povodom 6. maja 1830. godine kada je u Požarevcu formirana prva gardijska jedinica u Srbiji.Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović rekao je na svečanosti da ta jedinca predstavlja "važan oslonac čitavog sistema odbrane, imajući u vidu veliki broj zadataka koje obavlja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.