U Borskom okrugu 1.090 aktivno zaraženih, u bolnicama u Boru i Negotinu hospitalizovana 102 pacijenta na kovid odeljenjima  1Foto: JBK (arhiva)

Na teritoriji grada Bora uvećava se broj aktivno zaraženih i trenutno ih je, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara 630. Evidentirano je 79 novoinficiranih, dva pacijenta su preminula od posledica virusne infekcije, a izlečene su 52 obolele osobe.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 69 bolesnika. Juče su u kovid ambulantama obavljena 54 prva i 87 kontrolnih pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je 13 pacijenata, saopštio je gradski Štab za vanredne sistuacije. 

U negotinskoj opštini je u minula tri dana zaraza korona virusom potvrđena kod dvanaestoro dece starosti od dva meseca do 16 godina. Računajući i decu u protekla 72 sata zaraženo je 47  osoba odnosno 18 odsto testiranih. U opštini Negotin trenutno je 259 aktivnih slučajeva.

Na tri kovid odeljenja negotinske bolnice – grudnom, neurologiji i internom odeljenju, zbrinuta su 33 pacijenta sa bronhopneumonijom i 25 je na kiseoničkoj potpori.

Prema informaciji Štaba za vanredne situacije opštine Negotin, tokom vikenda deset pacijenata je hospitalizovano, tri je otpušteno na kućno lečenje, jedan upućen na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu, a troje je preminulo od posledica virusa. Za minula tri dana u kovid ambulanti je obavljeno 77 prvih i 54 kontrolna pregleda.

Posle dvadesetak dana broj aktivno zaraženih u majdanpečkoj opštini pao je ispod sto. Prema najnovijim informacijama nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek juče je od 15 testiranih, samo kod jedne osobe potvrđeno prisustvo korona virusa, a kako se oporavilo 30 obolelih sada su na teritoriji majdanpečke opštine aktivno zaražene 82 osobe. Kao i do sada prednjače nevakcinisani kojih je 56. Smanjuje se i broj hospitalizovanih i sada je u kovid bolnicama 13 pacijenata iz ove opštine. U četvrtom talasu zaraženo je 414 osoba, izlečeno je 315 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 17 pacijenata.

Od početka masovne imunizacije na vakcinalnim punktovima u opštini Majdanpek dato je 12.702 doze sve četiri vakcine dostupne u Srbiji. Prvu dozu primile su 5.974 osobe, revakcinisano je 5.681, a treću dozu dobilo je 1.047 građana. Tokom septembra prvom dozom imunizovano je 325 građana, revakcinisano je 275, a buster dozu dobilo je 776 građana, saznaje Danas od koordinatorke za vakcinaciju u Domu zdravlja Majdanpek, Beti Janković.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo, u poslednjih 48 sati u kladovskoj opštini evidentirano je 14 novoinficiranih, izlečeno je osam obolelih i aktivno pozitivno 119 osoba. U ovoj podunavskoj opštini su od početka epidemije zaražene  2.364 osobe, oporavio se 2.161 bolesnik, a od posledica  virusa preminula su 84 pacijenata.

Na vakcinalnim punktovima u opštini Kladovo je od  početka masovne imunizacije dato 19.926 doza vakcina. Prvom dozomvakcinisano je 9.148 osoba,  revakcinisano je 8.758, a treću, buster dozu dobilo je 2.020  građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari