Hitna pomoć u Kragujevcu intervenisala 15 puta zbog padova na ledu 1Foto: Z.S.M.

U toku današnjeg dana, samo u dnevnoj smeni, od 7 do 19 sati u kragujevačkoj Hitnoj pomoći, prijavljeno je 15 padova i povreda građana na zaleđenim ulicama.

Ekipe ZUM (Zavoda za urgentnu medicinu) intervenisale su u toku današnjeg dana na 35 terena, a od toga je sedam bilo na javnim mestima. Tom prilikom ekipe kragujevačke Hitne pomoći intervenisale su pet puta zbog povreda izazvanih padovima na ledu.

Dvoje Kragujevčana sa povredama glave i noge palo je ispred svojih zgrada, a Hitna je intervenisala još tri puta zbog padaova na ulici. Sva tri puta u pitanju su bile povrede ekstremiteta (nogu).

Od 28 pregleda obavljenih danas u ambulantama kragujevačkog Zavoda za urgentnu medicinu čak 10 je bilo, takođe, zbog padova na ulicama koje su nerašćišćene. Osmoro Kragujevčana je zadobilo povrede ekstremiteta (ruku) i dvoje glave.

I prethodnih dana vikenda Hitna pomoć u Kragujevcu intervenisala je na javnim mestima zbog povreda zadobijenih na ulici, juče u toku dnevne smene dva puta i u petak u istom periodu tri puta zbog građana koji su imali povrede glave i ekstremiteta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari