Bivši predsednik Slovenije Milan Kučan upozorio je na rušenje ravnoteže između grana vlasti u Sloveniji. Kučan je u subotu u Sevnici, na proslavi 65. godišnjice osnivanja u Drugom svetskom ratu Prvog dolenjskog partizanskog odreda, ukazao na sudbonosnu važnost tog događaja, a zatim se osvrnuo i na aktuelna zbivanja u slovenačkoj politici.

Bivši predsednik Slovenije Milan Kučan upozorio je na rušenje ravnoteže između grana vlasti u Sloveniji. Kučan je u subotu u Sevnici, na proslavi 65. godišnjice osnivanja u Drugom svetskom ratu Prvog dolenjskog partizanskog odreda, ukazao na sudbonosnu važnost tog događaja, a zatim se osvrnuo i na aktuelna zbivanja u slovenačkoj politici. „Niz događaja u poslednje vreme opravdava zabrinutost“, rekao je pored ostalog bivši predsednik, dodavši da „na njih već neko vreme upozorava i predsednik države Janez Drnovšek.“ Kučan je rekao da „za demokratiju nije dobro kada se ruši ravnoteža između grana vlasti, zakonodavne, sudske i izvršne“, što se dešava u Sloveniji.
Rim – Članovi stranke italijanskih Demokrata levice velikom većinom glasali su u subotu za spajanje sa katoličkom strankom Margeritom i osnivanje Demokratske stranke kojom bi bila ojačana koalicija premijera Romana Prodija. Na trodnevnom kongresu u Firenci, oko 1.500 članova Demokrata levice poverilo je mandat sekretaru te stranke Pieru Fasinu da u oktobru sazove konstitutivnu skupštinu sa Margeritom, kako bi u 2008. bila formirana nova stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari