Grčka vlada juče je ponudila nagradu u iznosu od 800.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja terorističke grupe, koja je izvela raketni napad na ambasadu SAD u Atini u januaru ove godine. Ministarstvo javnog reda i Ministarstvo finansija i ekonomije objavili su nagradu, garantujući anonimnost svakoj osobi koja bi obezbedila informaciju neophodnu za hapšenje članova Revolucionarne borbe, ekstremne levičarske grupe koja je preuzela odgovornost za napad od 12.

Grčka vlada juče je ponudila nagradu u iznosu od 800.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja terorističke grupe, koja je izvela raketni napad na ambasadu SAD u Atini u januaru ove godine. Ministarstvo javnog reda i Ministarstvo finansija i ekonomije objavili su nagradu, garantujući anonimnost svakoj osobi koja bi obezbedila informaciju neophodnu za hapšenje članova Revolucionarne borbe, ekstremne levičarske grupe koja je preuzela odgovornost za napad od 12. januara.
Tokom napada raketa je pogodila prednji deo zgrade i oštetila kupatilo na trećem spratu, ali tom prilikom nije bilo povređenih lica. Napad je probudio strahove da bi se levičarski teroristi ponovo mogli naći u usponu, nakon što je grupa Sedamnaesti novembar iskorenjena tokom 2002. Pripadnici grupe Revolucionarna borba izveli su, tokom protekle tri godine, nekoliko napada uključujući i onaj na ministra za kulturu Giorgosa Voulgarakisa i vladine kancelarije, ali tokom incidenata nije bilo žrtava.
Rim – Italijanska policija juče je u Napulju uhapsila 171 osobu odgovornu za organizovan kriminal, tokom akcije prilikom koje su čitave porodice smeštene iza rešetaka. Time je prekinut veoma unosan lanac trgovine drogom, saopštavaju italijanski zvaničnici. Zvaničnici kancelarije napuljskih tužilaca kažu da su hapšenja uglavnom sprovedena na osnovu svedočenja kriminalca koji je pre pet godina počeo da sarađuje sa policijom.
Tokom jučerašnje racije bilo je angažovano 1.000 policajaca. Tokom akcije su u centar pažnje smeštena dva klana kriminalne organizacije Kamora, koja kontroliše lanac trgovine drogom u ovom južnom italijanskom gradu i njegovoj okolini tokom protekle decenije, saopštavaju zvaničnici. U nekim slučajevima bračni parovi su optuživani za prodaju droge uz pomoć svoje dece. Hapšenja su, takođe, otkrila veliku umešanost žena u kriminalne akcije u Kamori. I, dok su žene šefovi bandi i dalje retka pojava, islednici kažu da one počinju da igraju sve aktivniju ulogu u bandama nakon što mafijaši završe iza rešetaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari