Najmanje 58 osoba poginulo je juče u Iraku, od kojih je više od 40 poginulo u različitima napadima u Bagdadu, saopšteno je u iračkoj prestonici. Automobil bomba eksplodirao je u centru Bagdada u trenutku prolaska šiita koji su se vraćali sa hodočašća iz svetog grada Kerbale. U tom napadu je bilo više od 30 mrtvih i 25 ranjenih, naveli su bezbednosni izvori.

Najmanje 58 osoba poginulo je juče u Iraku, od kojih je više od 40 poginulo u različitima napadima u Bagdadu, saopšteno je u iračkoj prestonici. Automobil bomba eksplodirao je u centru Bagdada u trenutku prolaska šiita koji su se vraćali sa hodočašća iz svetog grada Kerbale. U tom napadu je bilo više od 30 mrtvih i 25 ranjenih, naveli su bezbednosni izvori. Najmanje deset civila je poginulo i sedam je ranjeno u samoubilačkom napadu u severoistočnom delu iračke prestonice. Kamikaza, je noseći oko struka eksplozive, ušao u jedan autobus i digao se u vazduh, dodali su isti izvori.
Kairo – Pristalice terorističke organizacije Al Kaida poslale su u subotu preko Interneta na desetine poruka u kojima izražavaju privrženost najtraženijem svetskom teroristi Osami bin Ladenu. U rođendanskim porukama, pristalice Bin Ladena izražavaju podršku i privrženost lideru Al Kaide, šaljući svoje fotografije i video zapise na islamistički veb sajt. „Danas… Osama bin Laden puni 50 godina. Neka Bog čuva našeg lidera, našeg šeika Osamu Bin Ladena. Neka ga Bog nagradi za njegove reči i dela“, napisao je na sajtu jedan od poklonika lidera Al Kaide. Drugi pristalica Bin Ladena poslao je fotografije napada na Njujork 11. septembra 2001, a jedan od obožavalaca napisao je čak i pesmu. Mada je tačan datum Bin Ladenovog rođenja nepoznat, prema nekim podacima, on je rođen ili 10. marta 1957. u Rijadu ili 30. jula te godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari