U fabrici "Magna" u Aleksincu novo trovanje radnika: Hitnoj pomoći se javilo još njih 57 1foto (BETAPHOTO/BILJANA LJUBISAVLJEVIĆ)

Nova grupa od 57 radnika fabrike „Magna“ iz Aleksinca javila se noćas Hitnoj pomoći u tom gradu sa sličnim simptomima trovanja koje su imale njihove kolege prethodnog dana.

Predsedsednik Opštine Dalibor Radičević potvrdio je za RTS da je noćas oko dva časa pregledano oko 50 radnika i da je „šest zadržano u bolnici u Aleksincu na opservaciji“.

Kako saznajemo, jedan radnik sa težim simptomima prebačen je u Univerzitetski klinički centar Niš, a posle pregleda vračen je u Aleksinac.

Posle završenog uviđaja, radnici fabrike „Magna“ sinoć su se vratili na posao i radili u trećoj smeni.

Prethodno je u aleksinačkoj Hitnoj pomoći pregledano ukupno 105 pacijenata sa simptomima trovanja, od kojih je četiri zadržano u Zdravstvenom centru Aleksinac, a šest upućeno u UKC Niš, ali su svi pušteni na kućno lečenje.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je Nacionalni centar za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije u Beogradu potvrdio da su ti radnici bili izloženi isparenjima lepka koji se koristi za tapaciranje poda i stranica automobila.

Prema dostupnim informacijama, radnici „Magne“ su potražili lekarsku pomoć 17. januara oko 20 časova, nakon što su majstori tog dana oko 17 časova postavili podne obloge u pogonu.

Zaposleni su kazali da ih niko nije obavestio da je to urađeno, te da su uskoro počeli da osećaju mučninu i nesvesticu.

Nakon izvršenog uviđaja i saopštenja da je vazduh u pogonu „dekontamiran“ sinoć je počela da radi treća smena.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari