U fabrici Milan Blagojević kažu da su sprovedene sve mere bezbednosti, iz MUP-a poručuju za Danas da se obratimo Ministarstvu odbrane 1Fabrika "Milan Blagojević"/Foto: N. Kovačević

U vojnoj fabrici Milan Blagojević u Lučanima jutros je na jednom pogonu došlo do požara i eksplozije, povređeno je petoro ljudi koji su smešteni u čačansku bolnicu.

U fabrici Milan Blagojević ističu ističu da snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu, a da će uzrok nastanka požara utvrditi nadležne službe.

Iz MUP-a u Čačku kažu za Danas da su objekti, u kojima je došlo do požara u vlasništvu, Ministarstva odbrane, te su nas za više informacija uputili na njih. S druge strane, iz Ministarstva odbrane objašnjavaju da su objekti i proizvodnja u vlasništvu preduzeća Namenske industrije, te da oni jedino mogu da kažu šta se desilo.

Do požara je došlo oko 9 sati i 20 minuta na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice.

Povređeno je petoro radnika, od kojih niko nije životno ugrožen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari