U naredna četiri meseca trebalo bi da bude završena rekonstrukcija zgrade Gimnazije Bora Stanković u Vranju, zaključak je predstavnika gradske uprave i ministra prosvete Žarka Obradovića.



– Iz NIP-a smo za ovaj projekat izdvojili oko 60 miliona, dok lokalna samouprava participira sa oko pet miliona dinara – rekao je Milan Đokić, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.


Radove izvodi leskovačko Građevinsko preduzeće Crna Trava, a u međuvremenu nastava se odvija na dve različite lokacije gde su razmešteni gimnazijalci. Rekonstrukcija treba da bude završena na do kraja februara, a nakon toga će biti obeležena i 130. godišnjica od osnivanja ove najstarije obrazovne ustanove u vranjskoj opštini.

Ministar Žarko Obradović danas će u Bujanovcu zajedno sa predsednikom Koordinacionog tela za jug Srbije Milanom Markovićem prisustvovati otvaranju odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta koji je deo Novosadskog univerziteta. Ovo je prva visokoškolska ustanova u kojoj će se u Bujanovcu školovati Srbi, Albanci i Romi, a njihovi predavači biće profesori iz Subotice, Novog Sada kao i profesori iz Makedonije i Tirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari