Željko Đorđević (19) iz sela Suvi Do u opštini Žagubica zadobio je tešku telesnu povredu radeći kao neprijavljen radnik u preduzeću AB-SUDO u Suvom Dolu. Njegov otac, koji je slučaj prijavio policiji, tvrdi da su u firmi hteli da prikriju povredu i da su mu neki ljudi nudili novac da bi povukao prijavu.

Vlasnik firme AB-SUDO ističe da je to neistina i da je on lično prevezao povređenog mladića do bolnice u Petrovcu na Mlavi. Miroslav Đorđević, otac povređenog mladića kaže da mu je sin završio školu za servisera bele tehnike ali kako posla nije bilo prihvatio je da u firmi AB-SUDO radi na izradi PVC o aluminijumske stolarije.

– Željko se zaposlio 30. maja i meni je vlasnik firme obećao da će ga prijaviti i da će mu teći radni staž i da će imati zdravstveno osiguranje. Kada se 16. jula pola sata posle ponoći povredio saznao sam da nije prijavljen i da su u Domu zdravlja u Žagubici dežurnom lekaru ispričali da se povredio kucajući eksere u tarabu i čak su uput za bolnicu u Petrovcu bili napisali na drugo ime. Taj uput u međuvremenu je nestao a mene je vlasnik firme tek oko 6 sati 16.jula obavestio da mi se sin povredio i da je u bolnici. Neki ljudi, neću da im pominjem ime, nudili su mi novac u zamenu da o svemu ćutim ali sam to odbio rečima“ne trgujem sa organima svoga sina“ i obavestio policiju, priča Miroslav.

Povređeni Željko kaže da je povreda usledila nakon šesnaestočasovnog rada u hali gde se proizvodi PVC i aluminijumska stolarija.

– Ja sam držao elemente, a gazda je trebalo da u njih pneumatskim čekićem ukuca eksere. Neznam kako se dogodilo ali su ekseri završili u mom kažiprstu i srednjem prstu. U prvo vreme bol nisam osetio ali su kasnije bili nesnosni jer su povređene kosti prstiju – priča Željko.

Pomoćnik direktora bolnice u Petrovcu na Mlavi Dejan Stojanović kaže da je povreda sanirana i da se pacijent dobro oseća i oporavlja. U Policijskoj upravi u Požarevcu je rečeno da se vodi istraga o ovom slučaju a načelnik Braničevskog okruga Goran Petrović ističe da je republički inspektor rada bio na licu mesta, da je postupak u toku ali da još nije izdato nikakvo zvanično rešenje. Vlanik firme AB-SUDO, koji se sada nalazi u Briselu u Belgiji, rekao je da su sve optužbe na njegovu firmu neosnovane.

– Lično sam ja prevezao Željka do Petrovca na Mlavi. On je dobar radnik i zasnovaću sa njim radni odnos čim se oporavi. Istina je da je radio duže od radnog vremena jer smo morali da ispštujemo rok isporuke za inostranog partnera, ali ja nikog nisam prisiljavao da radi ako to ne želi. Nadoknadiću mu sve troškove koje ima oko lečenja – rekao je vlasnik firme Aleksandar Jevtić.

Željko je u bolnici dobio i akontaciju prvog dela plate od 11.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari