U Gerontološkom centru u Nišu dvoje pozitivnih na virus korona 1Foto: Pixabay/BojanZivkovic

U Gerontološkom centru u Nišu korona virus potvrđen je kod jednog korisnika i jednog zaposlenog, saopštio je danas niški Institut za javno zdravlje.

U Institutu su kazali da je pozitivni korisnik hospitalizovan u niškom Kliničkom centru, a da je radnik već bio u kućnoj izolaciji jer je kod člana njegove uže porodice potvrđeno prisustvo virusa.

Oni su kazali da je i u niškom privatnom Domu za smeštaj odraslih i starijih „Čegarska dolina” virus potvrđen kod jednog zaposlenog, koji je takođe već bio u kućnoj izolaciji zbog zaraze člana porodice, a da među korisnicima nema onih sa potvrđenom korona infekcijom.

„Pored pooštrenih mera tekuće dezinfekcije i drugih naloženih mera osoblje radi sa punom ličnom zaštitnom opremom i intenzivno prati zdravstveno stanje svih korisnika”, rekli su u Institutu za javno zdravlje za Južne vesti.

Niški Gerontološki centar je u prvom talasu epidemije bio jedno od najvećih pojedinačnih epidemioloških žarišta u Srbiji, pošto je, prema zvaničnim podacima, više od 190 korisnika hospitalitzovano u KC, a čak 50 njih preminulo.

Zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti, tako što nije preduzeo sve radnje kako bi srečio zaražavanje korisnika, u aprilu ove godine je uhapšen tadašnji direktor Milan Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari