U hotelu "Gejzer" raste broj zaraženih gostiju i zaposlenih, ukupno 73 1Sijarinska banja, hotel Gejzer / Foto: gejzer.rs

Još petoro radnika hotela “Gejzer” u Sijarinskoj banji je pozitivno na korona viruu- Do jutros je, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, registrovano 68 pozitivnih, a dodatni problem je što više od sto gostiju sa privatne zabave održane u hotelu nije testirano.

Od 79 danas testiranih pozitivna su četiri radnika u hotelu i jedna osoba iz obezbeđenja hotela, saznaje Regionalna informativna agencija JUGpress, čiji izvori tvrde da preostali gosti hotela danas nisu ni testirani jer nije bilo vremena.

Na zvaničnom sajtu opštine Medveđa nema informacija ni o jutrošnjim rezultatima, nema ni informacije sa sednice Štaba za vanredne situacije, održane danas, samo preporuka „na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u opštini Medveđa“.

„Preporučuje se Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju ‘Gejzer’ u Sijarinskoj Banji, da se pored predloženih mera Zavoda za javno zdravlje Leskovac, u cilju sprečavanja širenja epidemije zarazne bolesti, kao i sprečavanja širenja zaraze među stanovništvom opštine Medveđa (Sijarinska Banja), strogo pridržavaju svih mera, preporuka i instrukcije datih od strane Republičkog kriznog štaba i resornih ministarstava u vreme trajanja epidemije zaraznih bolesti Kovid 19“, piše u preporici koju potpisuue komandant Štaba dr Nebojša Arsić.

Direktor hotela „Gejzer“ Zoran Radenković rekao je ranije za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da su “preduzeli sve protivepidemijske mere“.

„U stalnom smo konktaktu sa Higijenskim zavodom i za sve informacije obratite se njima. Naši gosti, 90 odsto njih, imali su potvrdu da su vakcinisani i revakcinisani, a ostali su imali uredan negativan brzi antigeni test i to ne stariji od 48 sati”, kazao je Radenković.

Smatra da privatna proslava rođendana, koju je organizovao pomoćnik predsednika opštine, sa više od 100 gostiju u hotelu, nema veze sa eventualnim širenjem korona virusa na teritoriju cele Medveđe i drugih mesta, iz kojih su bili gosti.

“To nema nikakve veze, nije bilo mešanja, bili su izdvojeni. Inače, taj prostor je bio dezinfikovan i pre i posle njihovog boravka sa drugim gostima“, kaže direktor hotela.

Gostima nisu tražene potvrde o vakcinaciji i test da su negativni.

Na pitanje da li su Zavod za javno zdravlje i Zpravni odbor hotela dozvolili da se organizuje ta proslava u hotelu punom gostiju, mnogi su sa ozbiljnim zdravstvenim problemima i da li tražio saglasnost i od koga, Radenković odgovara da je “to bilo mnogo ranije zakazano”.

U Sijarinkoj banji se nastavlja testiranje na korona virus gostiju u privatnom smeštaju.

O tome da će biti testirani gosti na privatnoj proslavi u hotelu nema nikakvih informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari