Nastavak pregovora sa proizvođačima mleka 1Nezadovoljni stočari prosipaju mleko na protestu u Šapcu u martu 2022. godine, Foto: K.V. /Danas

Proizvođačima mleka Mačvanskog okruga, upućen je poziv sinoć oko 19 časova da delegacija od pet članova dođe danas na sastanak koji će biti održan u Vladi Republike Srbije sa početkom u 13 časova, saznaje Danas.

U pregovorima bi trebalo da učestvuju predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva trgovine, Republičke direkcije za robne rezerve, Uprave za agrarna plaćanja, kao i predstavnici prerađivača mleka.

Podsećamo da je današnji susret najavljen još u sredu, kada su predstavnici resornog Ministarstva bili u Štitaru na razgovoru sa mlekarima. Pošto do konkretnih dogovora tada nije došlo, nastavak je najavljen za 1. april, ali tačno vreme i mesto susreta do sada se nije znalo.

Zahtevi stočara su da se poveća cena mleka za 30 dinara po litru, i da država interveniše plasmanom kukuruza iz robnih rezervi.

Oni su na protestu, održanom 25. marta u Šapcu, kada su prosuli mleko u glavnoj gradskoj ulici, najavili da će, ukoliko država ne bude imala sluha za njihve zahteve, organizovati protestnu vožnju širom Srbije i to baš na dan izbora, 3. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari