U KBC Zvezdara suspendovani godišnji odmori zaposlenima, 200 na bolovanju 1KBC Zvzdara, arhiva Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Kliničko-bolnički centar „Zvezdara“ suspendovao je do daljeg korišćenje godišnjih odmora svojim zaposlenima, potvrđeno je portalu N1 u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je, zbog prelaska kompletnog KBC „Dr Dragiša Mišović“ u kovid sistem, određena da od srede, 2. februara svakodnevno bude dežurna bolnica za grad Beograd

„Trenutno je na bolovanju oko 200 zaposlenih, a kod najvećeg broja razlog je infekcija koronavirusom“, rekli su nam u KBC „Zvezdara“, dodajući da taj kliničko-bolnički centar ima oko 1.800 zaposlenih.

Zasad nema zvaničnih informacija o tome da li će i kada još neki beogradski kliničko-bolnički centar biti prebačen u kovid sistem, a kako smo nezvanično saznali KBC „Dr Dragiša Mišović“ je od petka do utorka popunio oko 150 postelja kovid pacijentima.

„Ovim tempom biće puni u narednih pet dana. Posle toga u kovid sistem ulazi ili KBC Zemun ili Zvezdara“, rekao je za portal N1 jedan od lekara zaposlen u Kliničko-bolničkom centru Zvezdara, dodajući da je korišćenje godišnjih odmora suspendovano i u KBC „Zemun“.

Podsetimo, Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ vratio se 28. januara u kovid sistem, uz plan da deo kapaciteta ostane otvoren i za ostale pacijente. Međutim, usled nepovoljne epidemiološke situacije odlučeno je da ta zdravstvena ustanova od 2. februara punim kapacitetom bude stavljena na raspolaganje kovid pacijentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.