U KC Niš pet dana ne hrane stare i nepokretne pacijente koji to ne mogu sami?

Ostavite komentar


  1. Takva pitanja redakcija Danasa treba da postavi kriznom štabu na konferenciji u 15.sati.
    Bojkotom konferencije a plasiranjem dezinformacija nećete postići ništa.

    1. Mogu oni da postave pitanja, ali zbog toga što nema novinara ovi mogu da biraju pitanja na koja ce odgovarati. Naravno da na pitanja ovog tipa nece odg tako da pitao ne pitao, nece odg dobiti

    1. Zar verujete u svaku objavu Danasa…zar niste primetili da su antiprotivni za sve

      1. Neko veruje novinama, neko tabloidima, a neko dj žexu. Vera je stvar obrazovanja, vaspitanja i intelektualnih sposobnosti pojedinca.

      2. daklem – ovima što pišu da je Danas ‘antiprotivan za sve’ pusa uz želju da dožive tu lepotu ophođenja u bolnicama. al, da nema žikeperelaze i koverte – sve da bude regularno. i da budu dementni, nepokretni, ili makar – dezorjentisani. i na kraju – da budu mnoooogo, ali – mnogo uplašeni.

  2. Mnogo volim ove što porez plaćaju u Nemačkoj a očekuju da im ja(poseski obveznik RS),platim negovateljicu za mamu!!Nemojte samo „mama je to zaradila“!!Fondovi su davno nestali i sve se plaća kroz dranje kože građanima!Prema tome frau-lovu na sunce!!

    1. Naravno da je zaradila i nije ona kriva sto su fondovi istrošili. A nije ih sigurno ni frau potrosila. Od dijaspore se inače Srbija prilično izdržava, a usluge u tom domu u kome je nesrećna žena sigurno je kao i većina troškova plaćeno upravo od stane frau, jer Srbija nije u stanju da obezbedi ništa svojim gradjanina decenijama sem “Zadruge”i sranja od života. A frau placa porez onoj zemlji gde koja joj omogućuje da pošteno radi i zaradi.

      1. Frau je mogla sama da neguje mamu kao sto je ona nju negovala dok je bila mala, a mogla je I negoateljicu Kući da joj obezbedi . Odakle zna za to kad tamo ne moze da se udje a pacijenti su u polusvesnom stanju,znaci ne mogu da komuniciraju telefonom, a plus nepokretni. Mogla je I u Nemacku da je vodi jer su tamo bolji uslovi.

        1. Evo ga još jedan genijalac. Roditelj ove frau nije dete, samim tim možda je ona samo ispunila želje bez obzira da se slaže ili ne, da li joj odgovara ili ne. Elem, genijalac treba da zna da ne možeš tek tako da odvučeš u stranu zemlju legalno nekoga kad se tebi ćefne, zato sto ti misliš da treba. Mi možemo da nagadjamo , a da je saznala – saznala je. Ocigledno da se frau brine i zbrinula je roditelja onako kako joj verovatno životne okolnosti odgovaraju. Još je bitnije da država ne radi svoj posao kako treba. Možda genijalac Mika treba da radi na upoznavanju svojih prava. Mlacenje prazne slame ne pomaze u životu. Aj baj!

    2. @lj.lj. Može li , još malo ljigaviji i bedastiji komentar?
      Znam da možeš …

    3. Dom za stare i sve usluge plaća korisnik,u ovom slučaju korisnica od svoje penzije ili njena ćerka doznakama iz Nemačke.Inače,doznake naših radnika na privremenom radu u inostranstvu iznose preko tri milijarde evra godišnje,po zvaničnoj statistici.Razmisli kako bi se lečio ti i tvoji da nema tih para.

      1. Tacno je da ne misle o ljudima koji ne mogu sami,prosle godine moj otac je doziveo mozdani udar,da ga nismo stalno obilazili moj brat i ja umro bi od gladi i zedji…a da ne pricam u kakvim stanjima smo ga sve nalazili… Nase zdravstvo je nedao ti bog…

        1. Istina je,tđ u Sremskoj Mitrovici nepokretni pacijenti se retko presvlače,ne hrane se,ne poje a śto se tiče lične higijene umivanje i brijanje,kupanje nikako,lekove smo zaticali u posteljini pa kada sestrama prijavimo oni te iste daju ne razmiśljajući da li im je ta ostala od predhodnog dana i da li su je tog dana duplirali.Brigu oko pacijenta obavlja familija,a sada kada su zabranjene posete prepušteni su sami sebi.Ja,moja deca ulažemo čitav život u ovaj zdravstveni sistem i ovo je sramno.O ovom bi trebao ministar da se pozabavi i śalje inspekcijske službe u bolnice da se u to uvere.A vi koji ne verujete nedaj bože da to doživite!

    4. Ko se kako snađe, npr Nole za koga bi se verovatno pobio plaća porez u Monaku, a ova gospođa u Nemačkoj, smeštaj u domu se plaća velikom većinom iz sopstvenih sredstava, izglea da mnoge stvari ne znaš… pitaj učiteljicu.

    5. Naravno da je zaradila. Fondovi nisu nestali, možda su opljačkani, to je druga stvar. Plata mi je 170.000 neto mesečno, a od takvih doprinosa sigurno očekujem neku zdravstvenu negu u starosti?!

  3. koja bedna drzava! tako se gadim da pripadam ovom srskom korpusu! i da svi smo mi krivi za ovo!

  4. Stari i nepokretni pet dana bez vode?! Nešto ne štima u izdržljivosti tih starih pacijenata! Neko laže ili preteruje. Trebalo bi sve ovo proveriti.

  5. Ovo je primer klasične dezinformacije. Gospodja iz nemačke sagledava stanje u Srbiji. Ne ulazim u to kakav je kvalitet usluge starih, ali to što gospodja kaže su klasične dezinformacije. Ni mladi ljudi ne bi preživeli bez hrane i vode pet dana. I ko bi normalan se tako ponašao. A redakcija treba da proveri vest pre objavljivanja

  6. KC Niš je i pre epidemije bio za izbegavanje, spolja nova fasada unutra estrada.

  7. 2013 .godine je moja majka ,kao nepokretna ,bila u tom niskom domu.Ni tada nisu imali dovoljno medicinskog osoblja .Pored toga,u sobi su bila stalno otvorena vrata od terase(vrata nisu mogla da se ,zbog kvara,zatvore).Morali smo to sami da popravimo .Videvsi te „dobre uslove“ koje smo debelo placali,mi smo je cetvrtog dana odveli kuci i pronasli zenu koja ce voditi racuna o njoj.

  8. Nikad i nisu.. moja majka je bila tamo pre godinu i po dana i nisu joj davali već samo donesu u sobu i stave im daleko a nepokretni pacijenti ostaju gladni. Sestra i ja smo hranile i Baku pored jer nije imala jadna nikog.. dakle nije to tako zbog korone već su oduvek takvi

  9. Vest 100% tacna. Ukoliko je pacijent manje pokretan, prezivljava pakao pored sestara koje tamo rade. One misle da rade u logoru a ne u bolnici.

  10. Najgori lekari su u toj bolnici i najgori direktor Z. R. koji nece jos dugo biti direktor.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.