U Kladovu četiri, u Majdanpeku 11 novih slučajeva korona virusa 1Foto: J. B. K.

Iako se svakodnevno evidentiraju novi slučajevi inficiranja korona virusom, broj aktivno zaraženih u opštini Kladovo je u padu, jer je na dnevnom nivou znatno više izlečenih, nego zaraženih.

Prema najnovijem izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod četiri osobe, a kako je izlečeno 14 bolesnika to je broj aktivno pozitivnih pao na 158.

Pre tri dana, 25. avgusta, na teritoriji kladovske opštine 181 osoba bila je aktivno zaražena korona virusom. Od početka epidemije inficirana su 2.022 osobe, do sada se oporavilo 1.786, a preminulo je 78 pacijenata.

U majdanpečkoj opštini broj aktivno zaraženih je u blagom porastu i treći dan zaredom evidentirani su pacijenti sa upalom pluća. Juče su testirane 64 osobe i 11 je imalo pozitivan nalaz na korona virus.

Obavljeno je deset prvih pregleda, kod četiri pacijenta je dijagnostikovana pneumonija, a 27 bolesnika imalo je kontrolni pregled.

Od 59 aktivno zaraženih, prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, 39 je nevakcinisano, a više od polovine inficiranih je iz kategorije radno sposobnog stanovništva.

Klinička slika šestoro zaraženih zahtevala je hospitalizaciju u tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi odnosno u kovid bolnici u Kruševcu.

U četvrtom talasu evidentirano je 75 obolelih, izlečeno je 19, a od posledica virusne infekcije preminuo je jedan pacijent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari