U Kosovskoj Mitrovici osvanuli šablonski grafiti "Ne brinite, tu smo – Severna Brigada" 1Arhivska fotografija Foto: BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS

Na više mesta u Kosovskoj Mitrovici danas su osvanuli šablonski grafiti „Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“, preneo je portal Kossev.

Grafiti su ispisani šablonom uoči novog sastanka predsednika Srbije Aleksandara Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali i nakon razgovora Vučića sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltembergom u sredu, kada je Vučić poručio da na severu postoji „nova generacija klinaca koji neće da trpe teror“, ali i da to „nema više veze ni sa njim, ni sa Stoltenbergom“.

Grafite „Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“ reporter Kosseva zatekao je na gradskom šetalištu, zidovima zgrada i na više mesta na trotoaru u glavnoj ulici.

Na pojedinim grafitima je uz „Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“ ispisano i „Čekamo“.

Pre više od mesec dana na ulicama Kosovske Mitrovice ispisani su grafiti „Nema predaje – KM ostaje“, uoči najave kosovske vlade o početku preregistracije srpskih tablica gradova na na Kosovu na Republiku Kosovo (RKS).

Tada je Kosovska Mitrovica je osvanula sa lecima „Nema predaje, srpska lična karta ostaje“.

Vlasti i u Prištini odložile su, posle barikada na severu 31. jula, za 1. septembar početak primene odluke za preregistraciju i izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata, nakon intervencije ambasadora Sjedinjenih Država Džefri Hovenijera.

Srpska strana i dalje tvrdi da odluke vlade u Prištini neće prihvatiti, navodi Kossev

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari