U kragujevačkom naselju Stanovo novo igralište i teretana na otvorenom 1Foto: Grad Kragujevac

Početkom vikenda gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić otvorio je novoizgrađeno igralište za decu i mini teretanu na otvorenom u Stanovu, jednom od najvećih naselja u Kragujevcu.

Stanovo ima oko 22 hiljade stanovnika, dve osnovne škole i do sada u ovom delu grada nije bilo uređenog zabavno-rekreativnog sadržaja za najmlađe.

„Trudimo se da igrališta u gradskim naseljima bude što više, jer mladi imaju prioritet, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Naselje Stanovo je specifično jer je jedno od najvećih u Kragujevcu i do sada nije imalo uređeno dečije igralište i teretanu na otvorenom”, istakao je on.

Vrednost investicije je oko 2,4 miliona dinara što je nešto više od proseka za ovakve objekte jer su se izvodili pripremni betonski radovi.

„U svakom slučaju, na ovakvim projektima ne možemo da štedimo jer su za naše najmlađe sugrađane, za našu decu. Kada vremenski uslovi dozvoljavaju, pa čak i sada pred Novu godinu, pravimo i otvaramo igrališta a tako ćemo nastaviti i naredne godine” najavio je Dašić, dodavši da je želja lokalnih vlasti da svako naselje dobije sadržaj za najmlađe i najavivši izgradnju još jednog igrališta u Stanovu.

Novoizgrađeno igralište sa teretanom na otvorenom nalazi se u stanovljanskoj Ulici Ljubiše Bogdanovića. Na tartan podlozi postavljeni su tobogan, ljuljaške, klackalice i njihalice, dok mini teretana za vežbu i rekreaciju na otvorenom ima vratilo, švedske lestve, za izdržaj, sklekove i nordijsko skijanje.

Po Predragu Stevoviću, članu Gradskog veća za sport izgradnja igrališta „predstavlja malu pobedu koja neće biti i jedina u ovom delu grada”.

„U vreme potpune informatičke ofanzive otvaranje ovakvih sadržaja predstavlja mogućnost mladima da izađu i zabave se, vežbaju na spravama koje su adekvatne za njihov razvoj i odrastanje, da ih uvede u svet sporta i prvi korak ka sportskim aktivnostima, druženju i zabavi”, izjavio je Dalibor Tvrdišić, direktor OŠ „Dragiša Mihailović” koja se nalazi u neposrednoj blizini novopodignutog objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari