U Kragujevcu 35, u Šumadiji 59 obolelih od kovida 1Foto: Z.S.M.

Broj obolelih od kovida u Šumadijskom okrugu se stabilizovao. Po najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac juče na ovom području uzorkovano 648 osoba od kojih je 59 bilo pozitivno na virus kovid-19 (9,10 posto testiranih).

Najviše obolelih je u samom Kragujevcu 35 osoba, u Aranđelovcu 13. U Kniću je juče bilo četviri novih kovid pacijenata, Rači troje, Topoli i Batočini po dvoje. U Lapovu nije bilo novih kovid pacijenata.

Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovano je 79 pacijenat a šestoro njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra otpušteno je sedmoro pacijenata.

Na ovom području juče je prvu dozu vakcine primila samo jedna osoba („fajzer”), četvoro drugu dozu i 13 treću. Kinesko cepivo „sinofarm” primilo je juče tri osobe – treću dozu.

Do sada se u Šumadijskom okrugu prvom dozom jednog od pet ponuđenih cepiva vakcinisalo 44,75 posto stanovnika, drugom 43,65 a trećom 26,02 posto žitelja.

U samom Kragujevcu nešto je veći procenat vakcinisanih – 50,26 posto prvom dozom, 49,01 drugom i 28,07 posto busterom.

U ostalim opštinama Šumadijskog okruga broj imunizovanih se kreće oko trećine ukupnog broja stanovnika tih mesta od Aranđelovcac gde je prvu dozu nekog cepiva primilo 37,45 posto do Rače gde je prvu dozu primilo samo 30,35 procenata žitelja. U Rači je treću dozu vakcine primilo samo nešto manje od 17 posto stanovnika.

Od početka pandemije koronu je u Šumadijskom okrugu imalo 99.992 ljudi, a u samom Kragujevcu 69.714 osoba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari