U Kraljevu ubuduće bez izjava političara na medicinske teme 1Foto: Z. Ljubojević

Građane Kraljeva će ubuduće na stručno medicinske teme informisati dr Aleksandar Macan, direktora Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu i dr Radovan Čekanac, pukovnik u penziji, rekao je danas posle treće sednice Gradskog štaba za vanredne situacije dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Osvrnuvši se na prva iskustva iz rada Štaba on je rekao da „funkcionišu kao tim odgovornih ljudi koji se bore da spreče nastanak epidemije korona virusa i na našoj teritoriji, odnosno da se trude da smanje posledice“.

Štab je doneo mere koje se odnose na način funkcionisanja gradskog i prigradskog javnog prevoza na teritoriji grada Kraljeva, koji će  ubuduće, počinjati sa radom u pet sati i završavati do 19.30.

Gradski štab će uskoro, po dobijanju preciznih informacija o načinu dobijanja propusnica za privredne subjekte koje imaju radnike i u drugoj i trećoj smeni, o tome obavestiti zainteresovanu javnost, a Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga treba da obavesti Privrednu komoru Srbije o svim privrednim subjektima sa teritorije Raškog i Moravičkog okruga koji rade posle 20 časova.

U Kraljevu ubuduće bez izjava političara na medicinske teme 2
Foto: Z. Ljubojević

Kraljevu će biti potrebna pomoć i radi održavanja javne higijene u javnom prostoru, kako bi mogli da održe grad čistim u onoj meri u kojoj je to moguće za vreme vanrednog stanja.

Na sednici Gradskog štaba doneta je i odluka da se obrati Republičkom štabu za vanredne situacije sa zahtevom za određenom ličnom zaštitnom opremom – maskama, rukavicama, mantilima, ali kako je naglasio gradonačelnik, proporcionalno broju stanovnika u Kraljevu, jer mi smo solidarni, budući da će biti potrebno i drugim lokalnim samoupravama.

Novinarima su predočeni podaci, po kojima je od proglašenja vanrednog stanja i pored apela da se ne prave kućne zalihe, prema statistici Regionalne privredne komore, ulje kupovano 126 odsto više nego pre vanrednog stanja, brašno 201 odsto, šećer  223 odsto, a toalet papir 210 odsto više.

Zato je ponovljen apel sugrađanima da to ubuduće ne čine i da budu više solidarni.

Prema informaciji iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dobijenoj od Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, uzorak pacijentkinje koja je juče testirana na Covid-19 je negativan, pa u Kraljevu do danas nema zaraženih korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari