U Kruševcu otvorena renovirana Dnevna bolnica za onkološke pacijente 1Foto: BETAPHOTO/Fondacija Ana i Vlade Divac/DS

U Opštoj bolnici u Kruševcu danas je otvorena renovirana Dnevna bolnica za onkološke pacijente u čiju je obnovu uloženo više od 20 miliona dinara.

Kako je saopštila Fondacija Ana i Vlade Divac, više od 15 miliona dinara za obnovu tog objekta obezbedio je bračni par iz SAD, Dejvid i Anka Erne koja je inače rođena u Kruševcu.

„Velika mi je čast što možemo da pomognemo zdravstvenom sistemu Srbije u ovom teškom vremenu. Donacija Dnevnoj bolnici za onkološke pacijente posvećena je sećanju na člana naše porodice, Radiča Jakšića“, rekao je Dejvid Erne.

Donacijom je Dnevna bolnica opremljena visokorezulativnim 12-kanalni EKG aparatom, sterilizatorom i sigurnosnom komorom za pripremu hemioterapijskih, antitumoralnih lekova a nabavljeno je i 16 elektromotornih stolica za dijalizu.

Fondacija Ana i Vlade Divac i bračni par Erne donirali su dodatna sredstva Opštoj bolnici u Kruševcu za uvođenje sistema za dovod kiseonika za 42 nova bolnička mesta kao i u prateća medicinska sredstva neophodna za zbrinjavanje pacijenata kojima je kiseonik neophodan.

U Dnevnoj bolnici za onkološke pacijente godišnje se obavi između 25.000 i 28.000 pregleda, odnosno oko 80 pregleda svakog dana a na dnevnom nivou je oko 30 pacijenata na hemioterapiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari