U Leposaviću situacija i dalje teška, došlo do izlivanja bujičnih potoka i pritoka Ibra 1Ilustracija Foto: Shutterstock/BLUR LIFE 1975

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić saopštio je jutros da je na teritoriji opštine Leposavić situacija i dalje teška, napominjući da je došlo do izlivanja bujičnih potoka i pritoka Ibra.

Todić je za portal Kosovo onlajn rekao da je ošetećeno na desetine objekata u koje je prodrla voda.

Zbog izlivanja Ibra, u selu Borova poplavljena su tri domaćinstva, pa su porodice noć provele kod svojih rođaka na bezbednom. Izlivanjem reke poplavljene su kuće i pomoćni objekti u selu Gornji Krnjin, Borova, Kajkovo, rekao je Todić.

Todić je naveo da su, zbog izlivanja Ibra, odsečeni putevi koji vode do sela Kutnje, Pridvorica, Košutica, zaseoci u selu Ibarsko Postenje i Donji Krnjin.

Dva mosta u selu Mekeniće i jedan u selu Mioliće su se srušila, most u selu Jošanica je takođe u potpunosti urušen, a most koji je na putnom pravcu prema selima Jošanica, Popovce, Gnježdane, Duboka, Plakaonica i dalje prema aktivnom rudniku Crnac značajno je oštećen, naveo je Todić.

Sela Košutica, Pridvorica, Grkaj su odsečeni zbog prekida putnih pravaca.

Na terenu su angažovani svi pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice, Javno komunalnog preduzeća, Direkcija za puteve, privatni sektor sa svojom mehanizacijom kao i volonteri, rekao je Todić.

Na svim kritičnim tačkama imamo dežurstva nadležnih iz vatrogasne jedinice. Pratimo situaciju, poručio je Todić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari