U Leskovcu i Vlasotincu zadržani u policiji zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Leskovcu, proteklog vikenda, kontrolisali su 1.200 vozača na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci u organizmu, od kojih je, u Leskovcu i Vlasotincu, zadržano osam vozača.

Kako je saopštio MUP, policija je u Vlasotincu zaustavila vozača (50) „opel astre“ koji je upravlјao vozilom sa 1,41 promila alkohola u organizmu.

U Leskovcu su zaustavlјeni vozač (32) „reno megana“, vozač „golfa“ (40) i vozač (42) „škode“, koji su upravlјali vozilom sa 1,51, 1,85 i 1,44 promila alkohola u organizmu.

Prilikom pojačane kontrole saobraćaja, zaustavlјeni su i biciklista (43) i vozač (27) „juga“, koji su vozili pod dejstvom amfetamina, kao i dvojica vozača – jedan (51) vozač „tojote“, a drugi (28) „BMV“-a – koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola sa 2,61 i 2,21 promila alkohola u organizmu, i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Protiv svih vozača biće podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti javnog saobraćaja na putevima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari