U majdanpečkoj opštini nema obolelih od kovid infekcije 1Foto: J. B. K.

Nema novoinficiranih, hospitalizovanih, na kućnom lečenju, obolelih od kovid infekcije – tako u najkraćem glasi kovid izveštaj prema podacima nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek. U poslednjem petom talasu koji se računa od početka januara, korona virusom bilo je zaraženo 1.255 osoba, trećina ukupno inficiranih od početka pandemije.

U ovoj godini nije bilo dana, do juče, da makar jedan stanovnik majdanpečke opštine nije imao kovid infekciju. Prema informaciji koju je Danas dobio od nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek, u majdanpečkoj opštini nema kovid bolesnika i na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama nema pacijenata iz ove opštine.

U kovid ambulantama obavljen je 21 kontrolni pregled, prvih nije bilo, a nijedan od 22 testirana pacijenta nije bio pozitivan na korona virus.

Tokom petog talasa, računa se od 6. januara, prisustvo korona virusa laboratorijski je potvrđeno kod 1.255 osoba, zdravstveno stanje 38 pacijenata zahtevalo je hospitalizaciju u kovid bolnicama i 15 bolesnika preminulo je od posledica kovid infekcije.

Za dve godine pandemije, 3.783 stanovnika majdanpečke opštine inficirano je korona virusom, 404 je moralo da bude hospitalizovano, a 109 je preminulo.

Do sada je na vakcinalnim punktovima, od početka masovne imunizacije, aplikovano 17.250 doza vakcina, 6.670 prvih, 6.456 drugih i 4.076 trećih doza. Za četvrtu dozu vakcine protiv kovida opredelila se do sada 41 osoba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari