U Majdanpeku danas znatno više pregleda u kovid ambulantama posle zatišja za vikend 1Foto: J. B. K.

Juče su u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek obavljena 23 pregleda, a danas samo u prvoj smeni u kovid ambulanti u Donjem Milanovcu ih je bilo tridesetak. Prema dosadašnjem iskustvu, za očekivati je da će i broj potvrđenih slučajeva danas biti veći od jučerašnjih 12.

Kod svakog trećeg juče testiranog pacijenta potvrđeno je prisustvo korona virusa, rečeno je Danasu u majdanpečkom Domu zdravlja.

Evidencija kaže da ima 12 novozaraženih, da je ukupno 222 kovida bolesnika i da je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 11 pacijenata, deset tokom dvadesetak dana januara. Zbog kovida je „van stroja“ 15 zdravstvenih radnika, a među obolelima je i 26 dece do 17 godina.

Gledano po starosnim kategorijama, najviše kovid bolesnika je u populaciji od 25 do 49 godina – 84, a skoro polovinu obolelih čine stariji od 50 godina. S obzirom na veći broj izlečenih nego novozaraženih smanjio se broj obolelih od virusne infekcije u Boru.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je evidentirano 56 novih slučajeva inficiranja korona virusom, da je jedan pacijent preminuo od posledica virusa i da je na teritoriji grada 687 kovid bolesnika. U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovan je 41 bolesnik.

U dane vikenda registrovane 92 novoinficirane osobe i prema izveštaju Zdravstvenog centra u kladovskoj opštini je 482 kovid bolesnika.

Tokom januara prisustvo virusa je laboratorijsko potvrđeno kod 969 osoba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari