Planom upisa u prvi razred dve postojeće srednje škole u Majdanpeku predviđa se ukupno 210 mesta s obzirom na to da je ove godine svedočanstva o završenoj osmogodišnjoj školi dobilo 185 učenika, pa će za sve njih biti dovoljno mesta.


Kao i prethodnih godina Tehnička škola u Majdanpeku upisaće šest odeljenja prvog razreda, pa svršeni osnovci koji se opredele za ovu školu mogu da konkurišu za zanimanje elektrotehničar energetike i elektromehaničar za mašine i opremu, za koja je planirano po jedno odeljenje. Osmaci zainteresovani za zanimanje mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje na raspolaganju imaju ukupno 60 mesta, odnosno po jedno odeljenje u Majdanpeku i u Donjem Milanovcu. Tehnička škola Majdanpek upisaće i jedno mešovito odeljenje od po 15 đaka za zanimanje bravar i automehaničar, kao i jedno odeljenje ekonomskih tehničara. U Gimnaziji „Mile Arsenijević Bandera“ u Majdanpeku predviđeno je jedno odeljenje od 30 učenika.

U Boru u četiri srednje škole budućim srednjoškolcima je na raspolaganju 569 slobodnih mesta. Najviše učenika – 168 – može da primi Tehnička škola, nešto manje slobodnih mesta ima u Mašinsko-elektrotehničkoj školi koja je planom upisa predvidela 155 slobodnih mesta, u Ekonomsko-trgovinskoj ima mesta za 126 svršenih osmaka i 120 mesta u Gimnaziji „Bora Stanković“.

Borske srednje škole budućim srednjoškolcima za narednu školsku godinu nude dvadesetak zanimanja, pri čemu Mašinsko-elektrotehnička škola upisuje odeljenje za administratore računarskih mreža, dok Tehnička škola posle višegodišnje pauze, u skladu sa zahtevima privrede, ponovo upisuje odeljenje rudarskih tehničara. Inače, osnovnu školu u borskoj opštini treba da završi više od 450 đaka, pa će za sve njih u srednjim školama u Boru biti dovoljno mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari