U Majdanpeku i Kladovu 92 novozaražena, najviše od početka godine 1Foto: J. B. K.

U Majdanpeku su laboratorijski potvrđena 42 nova slučaja infekcije korona virusom, srećom, broj izlečenih je približan, te na teritoriji ove opštine nema značajnijeg povećanja kovid bolesnika. Svaki drugi juče testirani bio je pozitivan.

U kovid ambulantama obavljeno je 88 pregleda i kod šest pacijenata je dijagnostikovana upala pluća. Danasu su u majdanpečkom Domu zdravlja rekli da su od 6. januara zaražene 173 osobe i od kovid infekcije se oporavilo 80 obolelih.

Od 138 kovid bolesnika, šest je hospitalizovano van Majdanpeka. Među obolelima nema puno dece i prema evidenciji nadležnih, kovidom je zaraženo njih 13.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, prisustvo virusa je testiranjem potvrđeno kod 50 osoba i ovo je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka pandemije.

Nadležni kažu da je na teritoriji kladovske opštine 205 kovid bolesnika.

Inače, od 26. marta 2020. godine, kada je u opštini Kladovo registrovan prvi slučaj infekcije, korona virusom je zaraženo 3.511 osoba, do sada je izlečeno 3.194 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 112 pacijenata.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari