U Majdanpeku počinje tradicionalni 18. Mini sajam “Kultura, obrazovanje stvaralaštvo” 1Mini sajam Majdanpek 2021./Foto: Centar za kulturu Majdanpek

Udruženja građana, umetnici, obrazovne ustanove iz majdanpečke opštine redovni su učesnici tradicionalnog Mini sajam “Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo” koji Centar za kulturu Majdanpek organizuje svakog decembra. Ovogodišnji počinje u sredu, 21. decebra i osim izlagačkog dela, imaće zanimljivi kulturni i zabavni programi koji će se gotovo svakodnevno održavati do 29. decembra.

I 18. Mini sajam “Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo” okupiće , u organizaciji Centra za kulturu Majdanpek, stvaraoce iz umetnosti, kulture, kulturnog turizma, udruženja i pojedince koji će svoja postignuća predstaviti javnosti od 21. do 29. decembra.

-Naš Mini sajam je jedinstvena manifestacija u našem regionu i prilika je da se na jednom mestu okupe obrazovne ustanove naše opštine, stvaraoci iz oblasti umetnosti, turistički poslenici, udruženja i pojedinci. Ove godine prvi put učestvuju dva majdanpečka udruženja građana: “Nismo sami” i “Veselo brdašce”, a posetioce manifestacije imaće priliku da nešto više saznaju o kineskoj kulturi i gastronomiji zahvaljujući kineskim državljanima koji rade u kompaniji Ziđin – rekli su Danasu u Centru za kulturu Majdanpek.

Mini sajam i ove godine pored poslovno – komercijalne ima i umetničku dimenziju, a imaće i brojne prateće, kulturno – zabavne sadržaje, najavljuju organizatori.

Ova tradicionalna manifestacija na prigodan način biće otvorena u sredu, 21. decembra, a prvi program priređuju UG “Nismo sami” i Osnovna škola “Branko Perić” iz Rudne Glave.

U četvrtak će u velikoj sali Centra za kulturu u kojoj se Mini sajam održava svake godine, Novogodišnji koncert održati učenici OMŠ „Ranko Krivić“ Majdanpek.

Udruženje građana “Veselo brdašce” inače ovogodišnji dobitnik najvišeg opštinskog priznanja Septembarske nagrade, održaće radionicu, a petak je i dan za prezentaciju kineske kulture i gastronomije na Mini sajmu.

Predškolska ustanova “Marija Munćan” će u utorak 27.decembra izvesti predstavu za decu, a poslednja dva dana Mini sajma “Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo” rezervisani su za priredbe dve majdanpečke osnovne škole – “Velimir Markićević” i “Mihajlo Sporić”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari