U Moravičkom okrugu 127 zaraženih korona virusom 1VMC Karaburma Foto: Beta

Još dve osobe zaražene su korona virusom u poslednja 24 sata u Moravičkom okrugu gde je broj zaraženih povećan na 127, saopštio je danas čačanski Radni tim za praćenje korona virusa.

Po jedna osoba zaražena je u Gornjem Milanovcu i u Lučanima, dok u Čačku i Ivanjici u poslednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze.

Do sada je u Čačku korona virus potvrđen kod 79 osoba, u Gornjem Milanovcu kod 42, u Lučanima kod četiri i u Ivanjici kod dve osobe.

Na infektivno odeljenje Opšte bolnice u Čačku u poslednja 24 sata primljena su tri pacijenta zbog korona virusa, dva su otpuštena kao izlečena, pa je sada na tom odeljenju hospitalizovano 26 pacijenata.

U privremenoj bolnici u sportskoj hali „Mladost“ u čačanskom naselju Atenica nalazi se 29 osoba iz Moravičkog okruga koje su pozitivne na korona virus.

Predsednik Radnog tima epidemiolog Mihailo Luković demanatovao je medije koji su objavili da je u Čačku od korona virusa obolelo troje dece, ističući da su oni preventivno izolovani jer su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Prema podacima Radnog tima od početka epidemje korona virusa u Čačaku je izlečeno devetoro i sedam u Gornjem Milanovcu.

Policijska uprava saopštila je da je 72 ljudi u Čačku na meri samoizolacije kod kuće i da je stanje bezbednosti dobro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.