U Mostaru oštećen automobil Sergeja Trifunovića 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajkovic

Automobil beogradskih registarskih oznaka, u vlasništvu poznatog glumca mostarskog porekla Sergeja Trifunovića, vandalizovan je u subotu, 18. septembra, na parkingu u naselju Vatikan u Mostaru, na jugu Bosne i Hercegovine (BiH), piše Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako se moglo videti na mestu događaja, nepoznati počinilac ili više njih, razbio je šoferšajbnu, zatim je isparao krovno platno i isekao zadnju desnu gumu automobila „Saab“.

„Došao sam ovde u svoj Mostar, parkirao se i neko je noću to vandalizovao, neko je polomio šoferšajbnu, isekao gume, iscepao nožem krov. Verovatno, pošto je ovo taj kraj, to su verovatno neki navijači“, rekao je Trifunović za Radio Slobodna Evropa.

On je time aludirao na činjenicu da se incident dogodio u zapadnom, većinski hrvatskom delu Mostara, gde dominiraju navijači hrvatskog sportskog kluba „Zrinjski“.

Sergej Trifunović je ranije na društvenim mrežama pružio podršku rivalskom, Fudbalskom klubu „Velež“, čije je sedište u istočnom, većinski bošnjačkom delu Mostara.

„Ovaj auto je bio parkiran tu više puta i ranije. ‘BG’ table nikog nisu iritirale. Mislim da je ovo na relaciji verovatno Velež-Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak“, rekao je Trifunović za RSE, dodajući kako je mostarska policija obavila uviđaj.

Alma Morić-Đuliman, iz ulice biskupa Buconjića, u naselju Vatikan, kod koje se Trifunović nalazi u poseti, kazala je za RSE da Sergej Trifunović već od srede tu ostavlja automobil na tom parkingu, i da do petka popodne 17. septembra, kada su išli u šetnju, niko nije ni video da je to Sergejev automobil.

„Sigurna sam da je neko nešto video, a zašto neće niko ništa da nam kaže, ne znam“, kazala je Morić-Đuliman.

Da je automobil beogradskih registarskih oznaka oštećen uočili su oko 13 sati, o čemu su odmah obavestili policiju.

„Mislim da je ovo atak na njegovu ličnost, da ovo nema veze sa beogradskim tablama“, dodala je Morić-Đuliman.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), sa sedištem u Mostaru, još za RSE nisu mogli detaljnije da govore o ovom događaju, uz obrazloženje da se još čekaju informacije sa terena.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Mostaru oštećen automobil Sergeja Trifunovića”

  1. Dobro je. Situacija u „regionu“ se popravlja…Više ne stradaju ljudi, nego automobili.
    A podela grada po fudbalskim klubovima raznih nacionalnih manjina, tek to je pravi odraz naših pomirenja

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.