U Negotinu za 16 dana popisano 49 odsto stanovništva 1FOTO: S. M. J.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u opštini Negotin se odvija se bez većih problema. Od 1. do 16. oktobra popisom je obuhvaćeno oko 50 procenata popisanih u odnosu na 2011. godinu, što je više od polovine kada se imaju u vidu projekcije koje ukazuju na smanjenje broja stanovnika u prethodnoj deceniji.

Do sada je popisano oko 19.500 stanovnika ili 49 odsto i 11.400 domaćinstava i stanova odnosno 53 procenta stanova u negotinskoj opštini, kažu nadležni, dodajući da bi prvi zvanični podaci ovogodišnjeg popisa koji će trajati do 31. oktobra, trebalo da budu dostupni već u novembru.

Prema rečima načelnika Odeljenja statistike u Zaječaru, Slaviše Ćirića, popis na terenu protiče bez većih problema iako ih je na početku bilo malo na društvenim mrežama vezano za razne  teorije zavera.

-Naši ljudi u istočnoj Srbiji su dobri domaćini, razumeju svoja prava i obaveze, tako da nemamo većih problema na terenu. Znamo da u opštini Negotin ima puno stanovnika koji su u inostranstvu i za takve ljude imamo mogućnost da podatke za njih daju njihovi najbliži rođaci i članovi domaćinstva koji su tu u Srbiji, tj u Negotinu i selima pored Negotina – izjavio je Slaviša Ćirić.

Inače, popis stanovništva, domaćinstava i stanova na teritoriji opštine Negotin sprovodi 75 popisivača koje kontroliše 11 instruktora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari