U Negotinu za 24 sata virus potvrđen kod 81 osobe 1Negotin Foto: wikipedia

Prema podacima dobijenim antigenskim i PCR testiranjem juče popodne i danas do 15 sati u negotinskom Zdravstvenom centru, od 133 antigenska i 16 PCR testova 81 ima pozitivan rezultat, te je u negotinskoj opštini sada 341 osoba  aktivno pozitivna.

Povećan je broj pregleda u kovid ambulanti, juče je pregledano 87 pacijenata, četiri pacijenta upućena su na dalje lečenje na Infektivno odeljenje zaječarskog Zdravstvenog centra, dok su tri hospitalizovana na grudnom odeljenju ZC Negotin.

U kovid ambulantu se sve češće javljaju čitave porodice čiji su članovi zaraženi virusom.

Povećan broj pregleda u kovid ambulanti prati i veći broj testiranih osoba, pa je od 30. novembra do danas registrovano 129 novoinficiranih u negotinskoj opštini.

Naime, 30. novembra je u ovoj opštini bilo 212 aktivno pozitivnih, juče 260, a danas 341. Na virus nisu imuni ni zaposleni u  Zdravstvenom centru Negotin gde je njegovo prisustvo  potvrđeno kod 50 zaposlenih.

Među zaraženima je deset lekara, 24 medicinska tehničara i dva bolničara, kao i 14 nemedicinskih radnika. Lokalna samouprava apeluje  na građane da smanje kontakte i da se pridržavaju svih mera zaštite kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari