U Nišu i ove godine konferencija “Devojke koje menjaju sve(t)” 1Foto: V. Torović

U Nišu se i ove godine održava konferencija “Devojke koje menjaju sve(t)”, kako bi se “skrenula pažnja javnosti na probleme mladih i uspešnih devojaka i kako bi se one podstakle da istraju i odgovore na sve izazove”.

Konferencija će se održati u utorak, 5. jula, od 12 časova, u sali niškog Oficirskog doma.

Tokom konferencije biće održana dva panela i mini sajam unikatnih proizvoda koje izrađuju članice Udruženja za negovanje tradicije „Višnja”.

“U okviru prvog panela govoriće uspešne mlade žene iz raznih oblasti o svom putu do uspeha, preprekama koje su prevazišle da postignu svoje ciljeve, motivaciji i podršci”, rekli su organizatori.

U Nišu i ove godine konferencija “Devojke koje menjaju sve(t)” 2
Foto: Kancelarija za mlade Grada Niša

Na panelima govoriće Jelena Milošević, prva dobitnica nagrade „Dr Miodrag Lazić“ i jedna od najboljih studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu, Mila Pužić, dirigentica, profesorka u Muzičkoj školi u Nišu i organizatorka muzičkih festivala, Natalija Milićević, osnivačica restorana brzne hrane „Rižoto Bar“ i suosnivačica start ap kompanije „Go Digital“, Jovana Ilić, aktivistkinja i jedna od osnivačica organizacije „Pet minuta za tebe“ i Iva Petrović, prva na svetskoj rang listi u tekvondou u kategoriji kadetkinja.

Direktorka niške Sigurne kuće Sonja Šćekić i psihološkinja u toj ustanovi Maja Todorović govoriće o “ekonomskom osnaživanju žena, mladima i njihovim partnerskim vezama i obrascima afektivne vezanosti”.

Organizatori konferencije su Kancelarija za mlade Grada Niša i niška Sigurna kuća za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

Prva konferencija na ovu temu bila je održana prošle godine.

Tada su svoja iskustva sa javnošu delile izmešu ostalih uspešne mlade žene, među kojima su bile naučnice Jelena Zdravković i Ana Mitić, građanska aktivistkinja Ana Ilić, modna dizajnerka Jelena Dimitrijević i novinarka Snežana Lazić.

Organizaciju te konferencije je osim Kancelarije za mlade i Sigurne kuće pomogao i Naučno – tehnološki park u Nišu.

 

Ulaz slobodan, potrebna prijava

Ulaz na konferenciju “Devojke koje menjaju sve(t)” je slobodan, uz prethodnu prijavu na mejl adresu [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari