U Nišu još jedna žrtva gripa 1Foto: Wikipedia

Profesor geografije u penziji (72) preminuo je danas na niškoj Infektivnoj klinici od posledica gripa i on je druga žrtva te bolesti u Nišu ove godine.

Juče je na Infektivnoj klinici zbog upale pluća kao posledice gripa preminula M.A. (26).

Na Infektivnoj klinici u Nišu od gripa AH1N1 leči se šestoro pacijenata, a petoro njih je priključeno na mašine za disanje i životno je ugroženo.

Profesor u penziji koji je danas preminuo, kako Beta nezvanično saznaje, bio je narušenog zdravlja zbog hronične bolesti, dok je devojka M.A. pre oboljevanja od gripa bila potpuno zdrava.

Pacijenti oboleli od gripa za čije se živote bore lekari Infektivne klinike imaju izmedju 43 i 75 godina.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “U Nišu još jedna žrtva gripa”

  1. E sada se ja pitam,da li je ona kampanja za vakcinisanje,od pre
    par godina bila opravdana….

  2. Glavna briga većine je da im deca izađu sa visokim prosekom, retko ko od svoje dece zahteva znanje. Kada pacijent ode kod lekara, čak i po preporuci, ne može biti siguran da je dobio preciznu dijagnozu, a samim tim ni ne dobija neophodnu terapiju. Naši lekari rade kao profesori na fakultetu, u bolnici i na privatnim klinikama, a dan ima samo 24h. Kada odeš kod lekara opšte prakse pita te šta da radimo, kada odeš kod specijaliste i on te pita šta da radimo. Kada pozoveš nekog lekara iz Beograda, za savet, on ti traži da mu pošalješ analize, kako bi mogao da ti kaže šta da radiš, pa se uhvati za glavu kada čuje kako nišlije odokativno leče. Tražiš li uput da odradiš sve što te beogradski lekar savetovao da tražiš oni te preneraženo gledaju i pitaju znaš li koliko to košta, a zaboravljaju da od svake plate ti odvajaš za te analize i snimke. Nije bezrazložno Babić, nakon saobraćajke, prebačen sa niške ortopedije ekspresno za Beograd, znaju oni kako nišlije izklaze odatle.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.